Emekli olmak isteyenlere 3 maaş tek seferde ödenecek! Tek yapılması gereken SGK'ya dilekçe vermek

Emekli olmak isteyen vatandaşlara 3 maaş tek seferde ödenecek. Konu hakkında yapılması gereken tek işlem ise SGK’ya dilekçe vermek olacak. Detaylar haberimizde...

19.05.2022-22:25 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-22:25) Emekli olmak isteyenlere 3 maaş tek seferde ödenecek! Tek yapılması gereken SGK'ya dilekçe vermek

Emekli olmanın hayalini kuran ve emekli olmak için gereken yıl ve prim gününü tamamlayan vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Buna göre emekli maaşını bekleme sürecine geçen emekli adayları bu süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) dilekçe vermeleri halinde emekli olmayı beklemeden 3 maaşlık nakit avans almak fırsatını sağlıyor. Konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler ise arama motorlarını meşgul ediyor.

Emekli olmak isteyenlere 3 maaş tek seferde ödenecek

SGK’ya dilekçe veren vatandaşlara müjdeli haber geldi. Prim gününü dolduran ve yaş şartını da tamamlayan vatandaşlara 3 aylık nakit avans verilecek. Toplu olarak alınan ödemeler maaş bağlanır bağlanmaz taksit taksit ödeniyor. Taksitler kişinin emekli olmasından başlayacak şekilde 12, 24 ve 36 şeklinde ödenecek. Başvuru yapmak için SGK’ya dilekçe verilmiş olması yeterli olacak. Bunun dışında herhangi bir şart koşulmadı.

Emeklilere zam

Emekli olmuş olan vatandaşlara ise henüz 3 aylık nakit avans fırsatı sunulmadı. Konu hakkında emeklileri ilgilendirecek bir son dakika gelişmesi olması durumunda tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli maaşı zammı konusunda ise şu an için yüzde 31,71’lik bir zam söz konusu. Memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammın son hali 4 Temmuz 2022 tarihinde netleşeceği açıklandı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal