11.09.2021-13:10 (Son Güncelleme:06.11.2021-09:59)


1

Edirne'de hayatına devam eden Hasan Artan, Safranbolu'ya gittiği bir ziyarette ilgisini çektiği için bir kilo safran soğanı aldı. 200 metrekarede parayı buldu.



2

Emekli olduktan sonra eşi ile birlikte 200 metre bahçelerinde safran üreticiliğine merak sardı. Safranbolu ziyaretinde merak ederek aldığı bir kilo safranı ekerek verimden memnun kalan Artan, geçtiğimiz yıl üretime başladı.



3

Aktarlarda gramla satılan safranın kilogramı yaklaşık 40 - 50 bin lira arasında olan safrandan iyi para kazandığını söyledi.



4

Safran hakkında bilgiler vermeyi de eksik etmedi.



5

“Burada da gördüğünüz gibi safran kumsal toprakları seven, güney yamaçları güneşi seven bir bitki. Dolayısıyla ağır topraklarda değil, bu tarz değerlendirilmeyen, kumsal, ikinci üçüncü sınıf topraklarda dahi güzel kaliteli verim alındığını görüyoruz. Yaklaşık 100 bin 140 bin çiçekten bir kilogram civarında safran elde edilebilmekte. Bunun da ekonomik olarak değeri çok fazla. Safranın bölgemizde de ilerleyen süreçte ekonomik anlamda önemli bir yer alacağını düşünüyoruz. Bölgemizde safran için uygun alan çok fazla var” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR