Emekli memurların istediği haber geldi! Memur maaşlarına yapılacak olan ek zammın tarihi açıklandı

Emekli memurların istediği haber sonunda geldi. Memur maaşlarına yapılacak olan ek zammın da yer aldığı yasa tasarısının Meclis’e sunulma tarihi belli oldu. Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

18.04.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-11:29) Emekli memurların istediği haber geldi! Memur maaşlarına yapılacak olan ek zammın tarihi açıklandı

Yıllardır çözülmesi beklenen 3600 ek gösterge sorunu hakkında tüm son dakika gelişmeleri milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor. Konu hakkında son adım 14 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile atılmıştı. O tarihten sonra 16 Mart 2022’de yapılan yeni toplantıdaki en önemli gündem maddesi 3600 ek gösterge olsa da bu konu hakkında somut bir adım atılmadı. Fakat 10 Mayıs 2022’de yapılacak olan yeni toplantı öncesinde emekli memurların istediği haber sonunda geldi. Memur maaşlarına yapılacak olan ek zammın da içinde yer aldığı yasa tasarısının Meclis’e sunulma tarihinin belli olduğu ifade ediliyor.

3600 ek gösterge konusunda yeni gelişme

14 Şubat 2022 tarihinde yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan bazı maddelerin 15 Ocak 2023 tarihinde geçerlilik kazanacağı ifade ediliyor. Emeklilik planları yapan öğretmenlerin ise bu tarihe göre planlamalar yapması gerekiyor. 3600 ek gösterge konusunda adımlar atmaya devam hükümetin en geç Haziran ayında hazırlayacağı yeni 3600 ek gösterge tasarısını Meclis’e sunması gündemde. Söz konusu yasa tasarısında polis, hemşire, din görevlileri başta olmak üzere diğer memur ve kamu çalışanlarının maaşlarında da iyileştirmeler yapılmasını sağlayan maddeler yer alacak.

3600 ek gösterge ne zaman

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinden önce Meclis’e sunulacağı tahmin edilen 3600 ek göstergenin kabul edilse bile 15 Ocak 2023 tarihinden önce yürürlüğe girmeyeceği kaydediliyor. Dolayısıyla tıpkı öğretmenler gibi diğer memurların da emeklilik planlarını bu tarihe göre ayarlamasında fayda olacağı öngörülüyor. Özellikle öğretmenler Meclis’e sunulması beklenen bu yasa tasarısını merakla bekliyor. 15 Ocak 2023 tarihinde göre emeklilik planlarını yapan memurların emekli ikramiyesi bakımından oldukça kazançlı çıkacağı tahmin ediliyor.

3600 ek gösterge konusunda şimdilik yeni bir gelişme yaşanmadı. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi olması durumda tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal