Elmalı kurabiye nasıl yapılır, kaç derecede pişer? Ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi

Altın günlerinin vazgeçilmezi olan, sofraları süsleyen, ağızda dağılan kıvamıyla yiyenleri mest eden elmalı kurabiye tarifini derledik. Kolay yapımıyla sizi yormayacak pratik bir kurabiye olan elmalı çörek, beş çaylarınızın vazgeçilmez tadı olmaya hazır!

03.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-14:36)

Davet sofralarının, beş çaylarının en çok aranılan şeylerinden biri de kurabiyelerdir. Çayın yanında şahane kıvamıyla misafirlerinizi mest edecek ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun…

Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye için gerekli olan malzemeler:

- 15 gr. kuru maya

- 3 yemek kaşığı toz şeker

- 1 + 1 bölü 4 oranında su bardağı ılık süt

- 1 adet yumurta

- 4 + 1 bölü 4 oranında su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 tutam tuz

İçi için malzemeler:

- 3 adet elma

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- Toz tarçın

- Muskat

Üzeri için malzemeler:

- Toz tarçın

- Toz şeker

Hamuru için: Bir karıştırma kabına kuru maya, toz şeker ve sütü ekleyip karıştırın sonrasında 5 dakika karışımı bekletin. Un ve kabartma tozunu ayrı bir karıştırma kabında harmanlayın. Unun ortasını açıp ön mayanızı ortaya ekleyin. Ardından yumurtayı ilave ederek tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Hemen sonrasında tuz ilave edip yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuz hazır olunca tekrar karıştırma kabına alarak bir streç yardımıyla hiç hava almayacak bir biçimde sarıp 1 saat mayalandırın.

Hamur içi için; elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ardından uzun dilimler olacak biçimde dilimleyin.

Elmalı kurabiye tarifi

Birleştirmek için; hazır olan hamuru tezgaha alıp un serperek yoğurun. Sonrasında hamuru dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun üstüne elmaları yerleştirin. Dizilen elmaların üzerine toz şeker, toz tarçın ve muskat rendesi serpiştirin. Hamurunuzu uzun kısmından tutarak dikkatli bir biçimde sarın. Boş kalan hamur kısmına su serpiştirerek hamurunuzu kapatın. Elde ettiğiniz hamurunuzdan 2 parmak genişliğinde hamurlar keserek fırın tepsisine alın. 10 dakika kadar tepsi mayalaması yapın. Son olarak tavanızı ocağa alın ve içerisine ay çiçek yağı ilave edip ısıtın. Isınan yağın içerisine mayalanan hamurları alarak düşük ısılı yağda her iki tarafı da renk alana kadar pişirin.

Eğer fırında pişirmeyi arzu ederseniz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirebilirsiniz. Bir karıştırma kabında toz tarçın ve toz şekerini karıştırıp pişirdiğiniz çöreklerinizin üzerine bu karışımdan serpiştirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal