08.05.2018-17:16 (Son Güncelleme:30.08.2021-15:34)


1

Saçları parlatır Saçınızda birikerek onları cansızlaştıran ürün artıklarını ortadan kaldırmak için, saçınızı normal şampuanınızla yıkayın ve krem sürmeden önce elma sirkesi ile durulayın. Saçlarınız pırıl pırıl olacak.



2

Cildi temizler Doğal sıkılaştırıcı olan elma sirkesine temiz bir bez batırın ve yüzünüzü bu bezle silin. Bu sayede cildiniz olması gereken pH dengesine ulaşacak, daha az yağlı ve pürüzsüz bir dokuya sahip olacak. Eğer yaşlılık lekesi ya da akne gibi özel durumlarınız varsa, birazcık elma sirkesiyle harikalar yaratabilirsiniz.



3

Evinizi toksinlerden arındırır 3,5 litre ılık suya eklediğiniz bir bardak elma sirkesiyle, ahşap zeminler ve kaplamalar dahil olmak üzere birçok yüzeyi bakterilerden temizleyip parlatabilirsiniz.



4

Boğaz ağrısını geçirir Yarım bardak suya 2 yemek kaşığı eklerseniz, oldukça güçlü bir gargara elde etmiş olursunuz. Doğru sonucu elde etmek için, boğaz ağrısı başlar başlamaz saat başı bu karışımla gargara yapmayı ihmal etmeyin.



5

Böcek ısırıklarına iyi gelir Eğer böcek ısırıklarından mustaripseniz, az bir miktar elma sirkesini aynı oranda suyla karıştırıp direkt olarak ısırılan bölgeye sürün. Acıyı hafifletip, iyileşmeyi hızlandıracaktır.



6

Güneş yanıklarının acısını alır Hazır yaza hazırlanıyorken, elma sirkesinin güneşten kaynaklanan tahrişleri azaltıp acıyı hafiflettiğini bilmekte fayda var. Yüzde 75 su ve yüzde 25 sirke olacak şekilde bir karışım hazırlayın ve güneş yanığı olan bölgeye temiz bir bezle direkt olarak sürün. Buna alternatif olarak doldurduğunuz küvete elma sirkesi ekleyip rahat rahat içinde yatabilirsiniz.



7

Bulaşık makinasını temizler Bulaşık makinalarında birikenleri temizlemek için kimyasallarla dolu temizleyiciler kullanmaktansa, elma sirkesini deneyin. Hem makinanızı iyice temizleyecek hem de hoş bir koku verecektir. Boş makinanın içine bir bardak elma sirkesi dökün ve normal modda çalıştırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR