'Elektronik Kelepçe Uygulaması' Artık 81 İlde Aktif

2019 yılından şimdiye kadar 15 ilde pilot olarak devam eden ‘Elektronik Kelepçe Uygulaması’ artık 81 ilde aktif hale getirildi.

08.03.2021-13:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-13:00) 'Elektronik Kelepçe Uygulaması' Artık 81 İlde Aktif

Kadına şiddetle mücadelede ‘Elektronik Kelepçe Uygulaması’ Emniyet, Jandarma ve ŞÖNİM personeline sunuldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı iş birliğinde 2019 yılından şimdiye dek sürdürülen ‘Elektronik Kelepçe Uygulaması’nın tüm ülkede takibin yapılması için yeni kurulan ‘Elektronik İzleme Merkezi’ ve sistem altyapısına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

500 PERSONEL SİSTEM HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

81 ilden Emniyet, Jandarma ve ŞÖNİM’de görevli yaklaşık 500 personelin katılımıyla oluşan toplantıda ‘Elektronik İzleme Merkezi’ ile ülke genelinde yaygınlaştırılacak teknik yöntemlerle takip uygulamasının sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için yapılması gerekenler aktarıldı.

Toplantıda; Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından yetkililer sunumlar yaptı.

ELEKTRONİK İZLEME MERKEZİ VE SİSTEM ALTYAPISI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Vakaların teknik yöntemlerle takibe uygunluğun tespiti, teknik yöntemlerle takip kararlarının talep edilmesi, uygulanması ve kararın sonlandırılması süreçlerine ilişkin iş ve işlemler ile yeni Elektronik İzleme Merkezi ve sistem altyapısı hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal