Elektrikli Araçların Pil Değişimi Sadece 10 Dakikaya İndiren Yeni Yöntem!

En hızlı elektrikli araç şarj istasyonları şu anda boş bir bataryayı yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 80 oranında doldurulduğu gözlemlendi.

04.03.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-12:02) Elektrikli Araçların Pil Değişimi Sadece 10 Dakikaya İndiren Yeni Yöntem!

Yeni bir şirket, boş pil paketlerini tam dolu olanlar ile değiştirmeye çalışıyor. Bu, elektrikli bir aracın yaklaşık 10 dakika içinde yüzde 100 dolu olmasını sağlayacaktır.

San Francisco'daki iki tesiste ve başka bir Oakland'da başlatılan Ample , boş pil paketlerini arabanın altından çıkartmak ve bunları tamamen şarj edilmiş ve kullanıma hazır paketlerle değiştirmek için bir robot kullanan pil değiştirme istasyonları kuruyor ve işletiyor. Geniş istasyonlar, bir güç kaynağına yakın herhangi bir yere kurulabiliyor, böylece robot makine arabanın göbeğinin altına girebiliyor. Ayrıca bekleyen yedek pilleri şarj edebilir hale geliyor.

CEO Khaled Hassounah geçen hafta San Francisco'daki bir demoda 'Güzel olan, yerleşmemiz birkaç hafta sürüyor,' dedi. Her istasyon iki park yeri kaplar ve geçicidir. Gerekirse, cadde boyunca veya blok boyunca hareket ettirilebilir. 'Mahallelere kolayca sığar' diye de ekledi. 

Geniş botlar pil birimlerini yaklaşık 10 dakika içinde değiştirir, ancak sonunda şirket beş dakikaya kadar hızlandırmayı tahmin eder. Günlük elektrikli araç sürücüsü için fiyatlandırma hala planlanmakta, ancak bu, benzin dolumlarıyla karşılaştırılabilir olacak. Bir Tesla Supercharger şarj seansı , 250 mil pil aralığı için yaklaşık 22 dolara mal oluyor.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal