Elazığ'da Ejderha Taşı'nın Altında Kazı Yapanlar Suçüstü Yakalandı

Elazığ'da "Ejderha Taşı" olarak bilinen ve koruma altında olan kaya bloğunun altında izinsiz kazı yapan 3 kişi drone ile tespit edilerek suçüstü yakalandı.

18.04.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-10:02) Elazığ'da Ejderha Taşı'nın Altında Kazı Yapanlar Suçüstü Yakalandı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde "Ejderha Taşı" olarak bilinen ve efsaneye konu olan, koruma altındaki dev kaya bloğunun olduğu bölgede izinsiz kazı yapan 3 kişi drone ile belirlenerek suçüstü yakalandı.

AA'nın aktardığına göre, İl Jandarma Komutanlığı birimleri, tarihi Harhut Mahallesi'nde önleyici kolluk hizmetleri çerçevesinde drone destekli devriye vazifesi yaptı. Ekipler, tarihi mahalleye 2 kilometre mesafede olan, görünümüyle bir ejderhaya benzetildiği için "Ejderha Taşı" olarak isimlendirilen 520 metrekarelik alanı kaplayan, Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından koruma altına alınan kaya bloğunun olduğu bölgede drone ile 3 şüpheli olduğunu belirledi.

Yapılan operasyonda Ejderha Taşı alanında kaçak kazı yapan F.K, M.Y ve E.Ö. suçüstü yakalandı. Alanda ve şüphelilerin üstünde yapılan aramada soba küreği, çekiç, keser, testere, el feneri, büyüteç, tornivada gibi malzemeler yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal