El Çatlaklarına Ne İyi Gelir?

Genellikle kış aylarında elin çok kuru kalmasından dolayı ortaya çıkan el çatlakları doğal yöntemler ile çözüme kavuşturulabilir. El çatlaklarına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

09.06.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-17:14)

Elde meydana gelen çatlaklar kimi kişiler için estetik açıdan son derece rahatsız edici olabilir. Genellikle kış aylarında elin çok kuru kalmasından dolayı ortaya çıkan el çatlakları doğal yöntemler ile çözüme kavuşturulabilir. Peki, el çatlakları neden olur? El çatlaklarına ne iyi gelir? El çatlakları için kür tarifleri nelerdir?

EL ÇATLAKLARI NEDEN OLUR? 

El çatlaklarının temel nedeni dış faktörler olarak bilinmektedir. El çatlakları özellikle de çok soğuk havalarda sık görülmektedir. Hamile kadınların çok susuz kalmasından dolayı da meydana gelebilir. 

EL ÇATLAKLARI İÇİN CEVİZ KÜRÜ 

Çok kolay bir biçimde edineceğiniz malzemeler sayesinde el kremi yapabilir ve bu şekilde rahatsız edici olan sorundan kurtulabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeylerden birisi ceviz yağıdır. Bunun 150 gram olması şarttır. Bunun yanı sıra balmumu da kullanılır. 25 gramlık işinizi görecektir. Yapımı ise oldukça basittir. İki ürünü de açık bir kabın içine koyun. Daha sonra bunları karıştırmaya başlayın. Orana bizzat kendiniz karar verebilirsiniz. Benmari olarak bilinen yöntemi tercih edin ve bunu ısıtın. Ardından ise son derece sağlam olan bir cam kavanozun içine koyun. Ağzını güzel bir şekilde kapatın. Bunu istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz.

PAPATYA KÜRÜ İLE ÇATLAKLARA SON!

Bir miktar süt alın içine ise papatya katın. Daha sonra bunu güzel bir biçimde kaynatın. İşlemin bitmesinin ardından bir süzgeç yardımıyla süzün. Ortaya çıkan bu karışımın içine hem akhuş tohumunu hem de zeytinyağını ekleyin. Kürü çatlamış olan ellerinize dikkatli bir biçimde sürün.

YUMUŞACIK ELLER İÇİN BU KÜRÜ UYGULAYIN!

Cezvenin içerisine 2 yemek kaşığı susam yağı ve 1 tatlı kaşığı dolusu balı ilave edin. Malzemeleri karıştırın daha sonra devam edin ve gliserin ve badem yağını yine 1 kaşık olacak şekilde ekleyin. Bunun kıvama gelmesinin ardından kavanozun içine koyun. Bu kürü uygularken geceden sürün ve eldiven takın.

PATATES PÜRESİ MUCİZESİ

Ellerinizi yumuşatmak için 1 adet patatesi haşlayarak püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı bademi ve 1 tatlı kaşığı gliserini pürenin içerisine ilave edin. Karışımınız pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ardından da ellerinize masaj yaparak uygulayın. Bu karışımın ellerinizde en az 15 dakika beklemesi gerekmekte sonrasında da ılık su ile durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal