Ekvador’da Sel Felaketinde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 23’e Yükseldi!

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel olayında hayatını kaybeden kişilerin sayısı 23’e yükselirken 47 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

02.02.2022-09:24 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-11:45) Ekvador’da Sel Felaketinde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 23’e Yükseldi!

Ekvador’un başkenti Quito'nun batısında yağışlar gün boyu etkisini sürdürdü. Aralıksız devam eden yağışlar dere yataklarını taşırması nedeni ile caddeler çamurla kaplandı.

SEL FELAKETİNDE ÖLÜ SAYISI 23’E YÜKSELDİ

Söz konusu olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, sel felaketinde şimdiye kadar 23 kişinin öldüğünü belirlerken 47 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Sağanak yağışın etkili olduğu kent sular altında kaldı. Dere yataklarının taşmasıyla birlikte hayatını kaybeden kişilerin sayısı 23 olarak tahmin edilirken, bu durumun daha fazla kayıplara yol açmasından endişe ediliyor.

ELEKTRİK TELLERİ DEVRİLDİ

Başkent Quito'nun batısında 24 saat boyunca aralıksız devam eden yağışlara ilişkin Başkent Belediyesi Güvenlik Sekreterliğinden yapılan duyuruda, kenti esir alan yağışlar nedeni ile çok sayıda evin hasar gördüğü belirtilirken elektrik tellerinin devrildiğini ve yolların ise çamurla kaplandığı ifade edildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sel felaketinde kaybolan kişilerin bulunması için yapılan arama kurtarma çalışmalarında itfaiye, asker ve polis ekipleri eşliğinde kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü bildirildi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal