Zorunlu Deprem Sigortası Nedir, Ne Kadar?

Asgari prim tutarları yeni gelen güncellemeyle birlikte değişti. Peki, Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?

07.09.2019-17:34 - (Son Güncelleme: 17.11.2021-14:44) Zorunlu Deprem Sigortası Nedir, Ne Kadar?

Gelen yeni bilgilere göre Zorunlu Deprem Sigortası zamlandı. Her yıl güncellenen fiyatı tekrardan güncellenmiş oldu. Her vatandaşın yapması gerekli olan Zorunlu Deprem Sigortası, yeni yılda farklı fiyat tarifesinde vatandaşların karşısına çıkacak. Peki, Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Zorunlu Deprem Sigortası Ne Kadar?

ZORUNLU DEPREM SİGORTASINA ZAM GELDİ

Yeni güncellemeyle birlikte bir mesken için yeni azami teminat tutarı 268 TL'den 320 TL'ye çıkmış oldu. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan ‘Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ yeni fiyatları yayınladı. Sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli betonarme yapılar için 1268 TL'den 1508 TL'ye, betonarme harici yapılar için 874 TL'den 1040 TL'ye çıkmış durumda.  


ZORUNLI DEPREM SİGORTASI NE KADAR?

Zorunlu Deprem Sigortası asgari prim tutarları; risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla 120 TL'den 140 TL'ye, 100 TL'den 120 TL'ye, 75 TL'den 90 TL'ye, 60 TL'den 70 TL'ye, 50 TL'den 55 TL'ye, 40 TL'den 45 TL'ye ve 35 TL'den 40 TL'ye çıkarıldı.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI NEDİR?

Nüfusunun yüzde 98'i aktif deprem bölgesinde bulunan Türkiye tarafından Zorunlu Deprem Sigortası 2000 yılında başlamıştır. Sistemi Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) yönetir. Zorunlu deprem sigortası poliçesi depremin ve deprem kaynaklı yer kayması, yangın, infilak ve tsunaminin neden olabileceği hasarlara karşı konutları güvence altına alır. Konutu depremde zarar gören ev sahipleri, oturulamaz ya da kısmi hasarlı olduğunda zararını en hızlı şekilde tazmin ederek ev sahibinin hayatının normale çevirmesini sağlar.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI YAPTIRILMAZSA NE OLUR?

DASK sigortası yaptırmayanlar, deprem sonrası devletin sunduğu hiçbir fırsattan yararlanamaz. Sigortayı yaptırmayanlar, devletin deprem sonrası konut kredisi ve yardımlardan muaf tutulur. Sigorta işlemini yaptırmayanlar, konut satma veya kiralama işlemlerini gerçekleştiremiyor. Aynı zamanda elektrik ve su aboneliği yaptırma engeli de bulunuyor.


Ev sahipleri, konutlarının zorunlu deprem sigortasını yaptırmaktan ve yenilemekten direkt olarak sorumludur. Zorunlu Deprem Sigortası her yıl yenilenir.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI NASIL ALINIR?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK sigortası yaptırmak için en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını gerekli belgeler getirilerek yapılır. İnternet üzerinden zorunlu DASK sigortası yapılabilir. Online sigorta poliçesi düzenleyen sigorta şirketleri, online zorunlu deprem sigorta poliçesi düzenleyen sigorta aracıları yoluyla yapılabilir. DASK belgeleri ev sahibinin kimlik bilgileri ve yapılacak apartman veya evin belgeleri getirilerek yapılabilir. DASK her yıl güncellenmelidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal