Ziraat Katılım Bankası Yeni Destek Paketlerini Açıkladı

Ziraat Katılım Bankası, coronavirüs salgınının ekonomik hayata ilişkin muhtemel hasarlarını en aza indirmek için attığı yeni destek adımlarını açıkladı.

23.03.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-15:31) Ziraat Katılım Bankası Yeni Destek Paketlerini Açıkladı
Ziraat Katılım Bankası, coronavirüs salgınının ekonomik hayata ilişkin muhtemel hasarlarını en aza indirmek için attığı yeni destek adımlarını açıkladı.

Ziraat Katılım Bankası'ndan gelen açıklamada, salgında yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, tedavi altındaki vatandaşlara da acil şifalar dileklerini iletti.

Bu süreci aşmak için en fazla gerek görülen konunun toplumsal farkındalık ile kuvvetli beraberlik olduğun altı çizilen açıklamada, devletin ve milletin el ele vererek en kısa süre içerisinde bu badirenin üstesinden geleceğine inanıldığı belirtti.

Yapılan açıklamada, alınan tedbirlerle mevcut durumu minimum zararla atlatan ülkelerden birisi olunacağı belirtilerek, "Üretim altyapımızı ve iş gücü piyasamızı ayakta tutmanın, ekonominin tüm paydaşlarının ortak hedefi olduğu inancındayız. Bu hedef doğrultusunda bankamız şubeleri 09.00 - 17.00 saatlerinde müşterilerimize hizmet vermeye devam edecektir." dendi.

Bu yaklaşım sayesinde "Ekonomik İstikrar Kalkanı" hamlesi doğrultusunda, vatandaşların ve iş dünyasının bu dönemde nakit akışlarında yaşayabilecekleri bozulmaya karşı bir takım desteklerin uygulanmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu kapsamda ticari ve bireysel müşterilerin talep etmeleri halinde 31 Mart'a kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemeleri ötelenecek. Nakit akışı bozulan veya bozulması öngörülen ve buna bağlı ödeme sorunu yaşayabilecek müşterilerimizin mevcut finansmanlarının 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle, uygun vadeli yapılandırma uygulamaları geliştirilecek. Personel maaşlarını bankamız üzerinden ödeyen firmaların şubat sonundaki istihdamlarını korumaları kaydıyla, ihtiyaç duymaları halinde 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı verilecek. Bankamızdan finansman limiti olan müşterilerimizin mevcut koşullar nedeniyle oluşabilecek işletme sermayesi ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi'ne yönelik ilave limit ihtiyaçları ivedilikle karşılanacak."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal