Ziraat Bankası'ndan Çiftçiler İçin Yeni Kredi

Ziraat Bankası, çiftçilerin elektrik ve su borcunu ödeyebilmesi için yeni kredi uygulaması devreye soktu.

22.05.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-11:40) Ziraat Bankası'ndan Çiftçiler İçin Yeni Kredi
Ziraat Bankası, çiftçilerin elektrik ve su borcunu ödeyebilmesi için yeni kredi uygulaması devreye soktu.

Ziraat Bankası, çiftçilerin tarımsal çalışmalarında kullandıkları elektrik ve su nedeniyle biriken borçlarını uygun koşullarda ödeyebilmelerine imkan sağlayacak yeni bir kredi devreye soktu.

Konu olan krediyle hala tarımsal üretim yapan ve resmi aboneliği olan çiftçiler, birikmiş tarımsal elektrik ve sulama borçlarını kapatacak ve borçlarını Bankaya 36 ay süreli olarak ödeme yapabilecekler.

Böylelikle, diğer taraftan üreticilerin birikmiş borçlarını daha makul bir zamanda ödemelerine olanak verilecek, diğer taraftan da tarımsal üretim çalışmalarının aksamadan devam edilmesine destek sağlanacak.

Çiftçiler biriken borçlarını kapatacak, üretimini daha güvenli bir şekilde yapacak.

Ziraat Bankası’nın tarım kredisi uygulamalarında, çiftçilerin elektrik ve sulama masraflarını karşılayabilmeleri için kredi kullandırılmaktadır. Fakat, üreticilerin bu tür ödemelerini yer yer aksatmaları, elektrik ve sulama borçlarının birikmesine, geciken/ödenmeyen borçlar sebebiyle su kullanımının yasal olarak engellenmesi üretimde aksaklıklara sebep olabilmektedir.

Bu kredi ürünüyle tarımsal üretimin devam edilebilirliğinin ve gıda arzı güvenliğinin her zamankinden daha ön plana çıktığı salgın döneminde, ülkemizdeki tarımsal üretimin belirtilen sebeplerle aksamaması ve üreticilerin biriken tarımsal elektrik ve sulama borçlarının makul bir zamana yayılarak ödenmesinin temin edilmesi hedeflenmektedir.

Krediden faydalanabilmek için üreticilerin kendi adına elektrik ve su aboneliğinin olması ve tarımsal üretim çalışmalarının sürmesi gerekiyor. Bu koşulları taşıyan üreticiler, aboneliklerinin olduğu kurumdan/firmadan borç kapama tutarını gösteren bir yazıyla çalıştıkları Ziraat Bankası Şubesi’ne müracaat edebilecekler. Banka gereken etkinlikleri yaparak kredi sınırını belirleyecek. Kredi üreticiye ödenmeyecek, doğrudan alakalı kurumun/firmanın hesabına aktarılarak biriken borçlar kapanacak.

Kredi ile ilgili bilgi veren Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, “Çiftçilerimize güçlü şekilde finansal destek vermeye devam ediyoruz. Bu kredi ile çiftçilerimiz birikmiş tarımsal elektrik ve sulama borçlarını tek seferde kapatacak buna ilişkin kredi borçlarını uygun bir faiz oranı ile 36 aylık süre içinde ödeyebilecekler. Kredinin faiz oranı vade boyunca sabit olacak. Üreticimiz krediyi çekerken ne kadar geri ödeme yapacağını da bilecek. Kredi ödeme dönemleri, üreticilerimizin hasat ve gelir elde etme dönemine uyumlu olarak belirlenecek. Hedefimiz, üreticilerimizin elektrik ve su borçları nedeniyle “elektriğim, suyum kesilir mi?” endişesi duymadan üretimlerine devam etmelerine katkı sağlamak. Üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile tüm üreticilerimizin Ramazan Bayramlarını şimdiden kutluyorum” diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal