Yurtdışı Patent Tescili

Kişilerin maddi çıkarlar doğrultusunda herhangi bir maddi çıkar sağlayabilecek ürün ya da fikirlerin üreticisi olması durumunda ticari piyasada haklarını korumak ve hukuki çıkarlarını gözetmek amacıyla Türkiye Patent Enstitüsü tarafından verilen yasal belge türlerine patent işlemi denir.

10.04.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:37) Yurtdışı Patent Tescili

Yurtdışı Patent Tescili

Kişilerin maddi çıkarlar doğrultusunda herhangi bir maddi çıkar sağlayabilecek ürün ya da fikirlerin üreticisi olması durumunda ticari piyasada haklarını korumak ve hukuki çıkarlarını gözetmek amacıyla Türkiye Patent Enstitüsü tarafından verilen yasal belge türlerine patent işlemi denir. Kişi ya da kurum tarafından üretilen ürünlerin aynısının ya da benzerinin başka ticari kurum ya da kuruluşlar tarafından izinsiz olarak kullanılması durumunda kurallar devreye girecektir. Fikri izinsiz kullanan kişiler üreticinin maddi manevi tüm zararlarını karşılamayı ilke edinen TPE'nin koruması altına alınmış bulunmaktadır.

Patent alınan ürün 20 yıl süresince patent sahibi olurken patent kullanımı hakkı ilk olarak üç yılla başlayarak geçen süreler içerisinde yeniden başvurularak kişiye ait olmaya devam edebilir. Bu süre içerisinde yapılan patent lisansı ve daha sonrasında patent lisans sözleşmesi gibi uygulamalarla patenti alınan ürün alınıp- satılabilir, devredilebilir ya da bağışlanabilir olmasını sağlayacaktır. Bu durumlar aynı ürünü yurt dışına sunmak istediğinizde de karşınıza çıkacaktır. Patent için başvurduğunuza ürünün araştırılması hem yurt dışında hem yurt içinde yapılmaktadır. Fakat bu duru yurt dışına ürünü sürmek için yeterli değildir. Aynı şey marka tescilinde de geçerlidir. Bu sebeple yurt dışına da yurtdışı patent tescili yapmanız gerekmektedir. Yurtdışı patent tescili ürününüzün yurt dışında da rahat bir şekilde ortaya sürülmesini sağlayacaktır.

Yurtdışı patent tescili için öncelikle söz konusu ülkelere de patent başvurusu yapmak gerekecek ve evraklar sunumlar yazışmalar burada da yapılacaktır. Ve ürününüz tekrar bir araştırma sürecine girecektir. Yurtdışı marka tescili yapılan süre içerisinde patent alınacak ürünün özgünlüğüne ikna olunduğunda patent yazışmaları ile sunumlar gerçekleştirilecektir. Ürününüz 3 görüşme sonunda patent verilme işlemine tabi tutulacaktır. Böylece ürününüz yurt dışında da size ait olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal