Yurt Dışından Yüksek Hızlı Tren Seti Teminine Son Vermek İçin 2020 Yılı Yatırım Programı

Yurt dışından Yüksek Hızlı Tren Seti teminine son vermek adına 2020 Yılı Yatırım Programı devreye sokulacak.

18.02.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-15:56) Yurt Dışından Yüksek Hızlı Tren Seti Teminine Son Vermek İçin 2020 Yılı Yatırım Programı

Yurt dışından Yüksek Hızlı Tren Seti teminine son vermek adına 2020 Yılı Yatırım Programı devreye sokulacak.

2020 Yılı Yatırım Programı; yerli sanayinin desteklenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda teknolojik yetkinlik kazanılarak dışa bağımlılığın azaltılması, ciddi ekonomik kazanımlar elde edilmesi gibi noktalardaki gelişmeleri daha da ileriye taşıyacak.

Programda “Yüksek Hızlı Tren Seti” projesine değinilen kısım şu ifadeleri içeriyor:

Tedarik süreçlerine devam edilen 12 adet Yüksek Hızlı Tren Seti hariç olmak üzere 14.05.2019 tarihli Cumhurbaşkanı Oluru'na istinaden yurt dışından ilave Yüksek Hızlı Tren Seti temin edilmeyecek, TÜVASAŞ tarafından üretilen Millî Elektrikli Tren Setlerinin hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarında kullanılması sağlanacaktır.

Projede ASELSAN da yer alıyor. Şirket ile Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. arasındaki sözleşmeye göre, projenin Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ile Cer Zinciri Sistemi ASELSAN tarafından tedarik ediliyor.

Bir trenin “beyni” olarak nitelendirilen Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi (TKYS); temelde aracın hızlanma, yavaşlama (frenleme), durma, kapı kontrolü, yolcu geçişleri ve ışıklandırma gibi hayati öneme sahip işlevlerini denetlerken, iklimlendirme ve yolcu bilgilendirme gibi konfora yönelik alt sistemleri de yönetiyor. Modüler yapıda tasarlanan ve yüksek emniyet ile güvenilirlik seviyesine sahip olan TKYS bilgisayarı; mimarisi, kontrol, emniyet ve güvenilirlik algoritmaları, donanımı ve gömülü yazılımı ile tümüyle özgün olarak geliştiriliyor.

Projenin tam kapasiteyle gerçekleştirilmesi halinde 3,5 ila 6 milyar euroluk bir kazanım elde edilebileceği de ifade ediliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal