Yüksek Teknolojili Ürün İhracatına 2 Milyar Liralık Destek Geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türk Eximbank aracılığıyla bu sene yüksek teknolojili ürün ihracatına Türk Lirası türünden 2 milyar liralık kredi desteği sağlayacağız" dedi.

19.06.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-11:26)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank aracılığıyla bu sene yüksek teknolojili ürün ihracatına Türk Lirası türünden 2 milyar lira, döviz kredisi türünden de Türk menşeli yatırım malı alımlarına dönük 100 milyon dolar, orta ve yüksek teknolojili ürün ihracına yönelik ise 500 milyon dolarlık destek vereceklerini söyledi.

Pekcan, paylaştığı yazılı açıklamada, ihracatta büyük bir dönüşüm yaptıklarını söyleyerek, hedeflerinin yüksek teknolojili ve tasarıma dayalı daha fazla ihracata ulaşmak olduğunu ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 23 Mayısta İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketinin açıklandığını anımsatan Pekcan, söz hususu paket ile ihracat potansiyeli yüksek ve istihdama büyük oranda katkı veren sektörlere finansman sağlanarak ihracata verilen desteğin artırılmasının amaçladıklarını söyledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal