Yeni Havalimanı Hakkında Önemli Açıklama!

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı yabancı ortağa kapılarını kapattı. Konu ile ilgili açıklama Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’den geldi.

01.03.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 01.03.2018-10:48) Yeni Havalimanı Hakkında Önemli Açıklama!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı için Kuveyt'te gerçekleştirdikleri kredi anlaşmasının ardından Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına yalnızca 8 ay kaldı. Havalimanını işletmesini ve yapımını üstlenen ortaklardan olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'den havalimanı hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

"Yabancı bir şirket gelecekte ortaklık için çok iyi teklifle kapınızı çalarsa ne yaparsınız?" şeklinde bir soruya Nihat Özdemir, "İşlettiğimiz Kosova'ya ve Dakar'a iyi bir teklif verilirse oturup konuşuruz ama İstanbul Yeni Havalimanı Türkiye Cumhuriyeti'nin hem en önemli stratejik yapısıdır hem de burada 5 ortaklı yapı var. Enerjide ve ulaştırmada çok önemli stratejik yatırımlar bulunuyor. Gidip Almanya'da Lufthansa'ya sahip olursam Lufthansa'yı satması kolay mıdır? Bu da öyle bir şey. Biri geldi THY'ye talip oldu değeri diyelim 6 milyar dolar onlar 12 milyar dolar verdi. Devlet bunun satılmasına müsaade eder mi, etmez. Örneğin enerji santralleri ve bizim Hamitabat Termik Santrali Türkiye'nin enerji sigortası olan bir yer" şeklinde yanıtladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal