Yeni Finansman Paketi Yolda

Coronavirüs salgını sonrasında normalleşme sürecinde yeni bir finansman paketi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında konut ile turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını dile getirmişti ancak ayrıntı vermemişti.

28.05.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-12:11) Yeni Finansman Paketi Yolda

Coronavirüs salgını sonrasında normalleşme sürecinde yeni bir finansman paketi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında konut ile turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını dile getirmişti ancak ayrıntı vermemişti. CNN TÜRK muhabiri, o pakette neler olduğuyla ilgili bir takım ayrıntıları paylaştı.

KONUT, TURİZM, YERLİ ÜRETİME YÖNELİK OLACAK

Finansman kredi desteği paketi, ihtiyacı olan vatandaşa, emekli, çalışan ve orta kazanç grubun için olacak.

KAMU BANKASINDAN BELİRLİ DÖNEM ÖDEMESİZ KREDİ

Kamu bankaları aracılığıyla bir müddet ödemesiz, sonra taksitlerle ödemeli bir kredi desteği planlanıyor.

HANGİ DURUMLARDA BU KREDİ DESTEĞİNDEN YARARLANILACAK?

Yerli üretim yapan mobilya, beyaz eşya, elektronik, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz benzeri ürünler alındığı taktirde bu finansmandan faydalanılması bekleniyor.

EMEKLİ VE ÇALIŞANA TATİL İÇİN KREDİ

Başka bir olanak ise hem turizm sektörünü hareketlendirmesi planlanan hem de tatile gitmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayan bir kredi olması tahmin ediliyor. Emekli ve çalışan kesime bilhassa seyahat masraflarının finansman ihtiyacının uygun koşullarda sağlanması üstünde duruluyor.

ORTA GELİRLİLERE UZUN VADELİ UYGUN KREDİ

Kredi kapsamında üçüncü başlık da orta gelirliler için konut kredisi. Bu konut kredisinin ötekilerden farkı da uzun vadede ve oldukça düşük maliyetlerle bir kredi temin edilmesi bekleniyor. Bu paketin cuma günü kamu bankaları aracılığıyla açıklanması, pazartesi günü de devreye alınması amaçlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal