Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Yemek Kartları İle İlgili Karar Sonuçlandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yemek kartları ile ilgili çalışmasını tamamlayarak son süreç için Başbakanlık'a gönderdi.

10.05.2018-08:55 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-08:52) Yemek Kartları İle İlgili Karar Sonuçlandı

Tasarıya göre yemek kartları marketlerde kullanılmaya devam edecek. Yemek firmalarının yemek kartı hizmeti kullanılan restoranlara karşı komisyon oranlarını yüksek tutmasına yönelik yeni yönetmelikle çözüm getiriliyor. Daha önce yemek şirketlerinin yüzde 7-12 arasında olan komisyon oranları, yapılacak olan düzenleme sonrasıyla üst sınırı yüzde 6 olarak belirlendi.

Yemek şirketleri de alışveriş yapılan marketlere ve restoranlara 4-5 aydan önce herhangi bir ödeme yapmıyordu. Yapılacak düzenleme sonrasında ise bu süre de 1 ay sınırlandırılması getiriliyor. Yemek firmalarının anlaştıkları şirketlere iskonto oranları ise tamamen kaldırılıyor. Yemek firmaları anlaştıkları şirketlere yaptıkları iskontoyu alışveriş yapılan marketler ve yemek yenilen restoranlara komisyon olarak yansıtması sonrasında bu düzenlemenin geçmesi itibari ile bu durum da ortadan kaldırılmış olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada, "Düzenlediğimiz çalıştayda tarafları dinledik. Buna göre çözüm üretmeye gayret ettik. Yemek kartlarındaki iskontoyu da ortadan kaldırdık. İki tarafın da kazandığı bir uygulamayı hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;