Yaz Saati Uygulamasına Yeni Düzenleme!

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Yaz saati uygulamasına da düzenleme yapılıyor.

29.11.2017-17:14 - (Son Güncelleme: 29.11.2017-17:10)

Bakanlar Kurulu, 7 Eylül 2016’da aldığı kararla, gün ışığından yararlanabilmek için 26 Mart 2016’dan itibaren geçilen yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesini kararlaştırmıştı.

Buna göre, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunu'nda yapılan değişiklikle, Bakanlar Kurulu, 1 saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkili olacak.

Böylece yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesine imkan tanınıyor.

Enerji Bakanı Berat Albayrak açıklamıştı.

Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. 

Komisyonda yaz saati uygulamasıyla ilgili eleştirilere yönelik olarak Albayrak, "Batılı ülkelerde de benzer uygulamalar söz konusu. Son rakamlara baktığımızda Almanya, Belçika, İspanya, İngiltere'de saat 08.20 ila 08.30'dan önce hava aydınlanmıyor. Vatandaşlarımızdan bu uygulamaya gelen geri bildirimlerin yüzde 80'i olumlu yönde." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Albayrak, bu uygulamaya ilişkin daha önce birçok kez açıklama yaptıklarını söyledi.

Yaz saati uygulamasının sürekliliğinin tasarruf bakımından getirilerine değinen Albayrak, "Bu uygulama ile 540 milyon ila 800 milyon liralık bir tasarruf sağladık. Bu, işin ekonomik boyutu. Sosyal boyutu, etkisel boyutu var bu işin. En önemli eleştirinin geldiği, çocuklarımızla ilgili husustu ve okulların saatleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızla konuştuk, batı illerindeki okulların başlama saatini bir saat kaydırdık." diye konuştu.

Öte yandan BErat Albayrak doğalgaz ile ilgili tarih verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: "Hatay/Dörtyol ve Saros Körfezinde olmak üzere iki adet daha yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) daha devreye alınacaktır. Hatay/Dörtyol’daki FSRU, 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2018 yılı bütçesini sunumunda şunları söyledi;

Doğalgaz ithalatında yeni kaynak ve güzergahlar için çalışmalar sürüyor

Bu kapsamda Ortadoğu, Orta Asya, Doğu Akdeniz, Afrika gibi kaynaklardan gaz temin edilmesi için çalışılıyor

Doğalgaz tüketimi yıllık yaklaşık 50 milyar m3'e ulaştı

Geçen yıl 44 adet petrol arama ve üretim kuyusu açıldı; bu yıl sonuna kadar 65 kuyu açılacak

Türkiye'nin elektrik enerjisi kurulu gücü 81,647 MW'ye ulaştı

Akdeniz ve Karadeniz'de detaylı sismik aramalar yürütüyoruz; her iki denizde ayrı ayrı sondajlar yaparak petrol/gaz aramacılığında aktif strateji izleyeceğiz

Çayırhan B kömür rezerv alanında 800 MW'lık santral kurulması planlanıyor; Eskişehir, Afyon, Konya ve Trakya kömür sahalarındaki 3.5 milyar ton kömür rezervleri de benzer şekilde ekonomiye kazandırılacak

Türkiye petrolleri 2018'de 412 mln dolarlık yurtiçi, 1.4 milyar dolarlık yurtdışı yatırım planlıyor

Hatay/Dörtyol ve Saros Körfezinde olmak üzere iki adet daha yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) daha devreye alınacaktır. Hatay/Dörtyol'daki FSRU, 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal