Yabancı Ekonomistler, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Capital Economics, Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte ocak ve şubat aylarındaki kuvvetli hareketle büyümeyi başardığını ifade etti.

29.05.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-15:00) Yabancı Ekonomistler, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi
Capital Economics, Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte ocak ve şubat aylarındaki kuvvetli hareketle büyümeyi başardığını ifade etti.

Capital Economics, Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, konuyla alakalı olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyümenin iç taleple desteklendiğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin birinci çeyrekte ocak ve şubat aylarındaki kuvvetli seyirle büyümeyi başardığını ifade eden Tuvey, hane halkı harcamaları ve yatırımlardaki artışa da işaret etti.

Kamu masraflarındaki artıştan da bahseden Tuvey, kamu harcamalarındaki ani artışın kısmen coronavirüs vakalarındaki artışla beraber sağlık masraflarında görülen yüksek orandaki harcamaları yansıttığını belirtti.

Tuvey, net ticaretin genişlemeyi bir miktar desteklediğini fakat fazla da katkı sağlamadığını dile getirdi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys de ikinci çeyreğin Türkiye ekonomisi için zor olabileceğini fakat küresel buhranın Türkiye için bir fırsat verebileceğinin altını çizdi.

Çin'den Avrupa'ya yaklaşmayı planlayan veya tedarik zincirini çeşitlendirmek isteyen yabancı firmalar için Türkiye'nin cazip bir ülke olabileceğini ifade eden Matys, Türkiye en büyük üretim tesislerinden birine dönüşebileceğini belirtti.

Matys, ithal ürünlerin yerini içerideki eşdeğerlerinin olmasının cari açığı da alakadar ettiğini ve enflasyonun da azaltabileceğini belirtti.

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell de Türkiye ekonomisinin senenin birinci çeyreğinde % 4,5 büyümesinin tahminler doğrultusunda olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisi 2020'nin ilk çeyreğinde % 4,5 büyüdü. AA Finans'ın "Büyüme Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin tahminlerinin ortalaması, Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde % 5,2 büyüyeceği doğrultusunda olmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal