Volkswagen, Türkiye'de Resmen Şirket Kurdu

Türkiye'de üretim yapmayı planlayan otomotiv devi Volkswagen bugün Ticaret Sicil Gazetesinden yer alan ilana göre, Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurdu.

02.10.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-13:20)

Yayımlanan ilana göre, Manisa merkezli şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirlendi.

İlanda, "şirket, otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu." ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANI KİLİT ROL OYNAMIŞTI

Geçen ay başında, Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ve tarafların anlaştığı belirtilmişti.

Daha sonra şirketin yöneticilerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve başka bakanlarla da bir araya geldiği ve vergilendirme konusunda Alman tarafının beklentileriyle ilgili görüşmelerin sürdüğü bildirilmiişti.

Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen yeni tesiste ilk etapta Skoda'nın Karok ve Seat'ın Ateca olarak bilinen SUV modellerinin üretimi yapılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal