Volkswagen, Dünya Genelinde 30 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Almanya'nın dev otomobil şirketi Volkswagen, Almanya'da 7 bin, dünya genelinde ise toplam 30 bin çalışanını işten çıkarmayı düşünüyor.

13.03.2019-16:46 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-16:39) Volkswagen, Dünya Genelinde 30 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Almanya merkezli otomotiv firması Volkswagen, 7 bin çalışanın işine son verileceğini açıkladı. Yayınlanan açıklamada, tasarruf önlemleri kapsamında Volkswagen'in üretim maliyetlerini düşürmek için model çeşitliliğini azaltacağı ve işten çıkartmalar olacağı bildirildi. Volkswagen dünya çapında ise 23 bin çalışanın işine son vermeyi düşünüyor. Bu şekilde dev firma toplamda 30 bin çalışanın işine son verecek.

5,9 MİLYAR EURO TASARRUF PLANLANIYOR

Şirket tarafından yayınlanan açıklamada, 2023 senesine dek 5,9 milyar euro tasarruf sağlanmasının düşünüldüğü bildirildi. İşten çıkarmaların en önemli unsurunun elektrikli araçlar olduğu bildirilerek, "Bir elektrikli araç, bir yanıcı araca göre yaklaşık yüzde 30 daha az iş gücüyle üretiliyor. Bundan sebeple de işler azalacağı gibi işçilerin azalması söz hususu olacaktır" denildi.

30 BİN ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLECEK

Dünya çapında 23 bin, Almanya'da 7 bin olmak üzere 30 bin çalışanının işine son vermeyi düşünen Volkswagen, elektrikli araçlar için ise 9 bin bilgisayar uzmanına iş istihdamı sağlayacağını da açıkladı.

70 YENİ ELEKTRİKLİ MODELİ PİYASAYA SÜRMEYİ PLANLIYOR

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, yeni tasarruf çalışmalarıyla beraber elektrikli araçlara yönelme ve bunun için uzman çalışanlar için yatırım yapmak isteklerini bildirdi. Diess, "Volkswagen önümüzdeki on sene içerisinde 70 yeni elektrikli model piyasaya sürmeyi düşünüyor. 2030 senesine dek 22 milyon elektrikli araç üretmeyi amaçladık. Üretilen her on araçtan dördü elektrikle çalışacak" diyerek yeni hedeflerini duyurdu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal