Verimder'den "Enerji Kimlik Belgesi" Hatırlatması! Bunu Yapmayan Evini Kiraya Veremeyecek

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, '"Henüz 8,6 milyonu bu belgeye sahip değil. 31 Aralık itibarıyla belgesi olmayan binalarda alım, satım ve kiralama işlemi duruyor." dedi.

16.05.2019-16:28 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-16:19)

Alkin tarafından yapılan açıklamada, EKB'nin, 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile Türkiye'deki 9,5 milyon bina için zorunlu hale geleceği belirtildi.

Bu belge doğrultusunda gerçekleşen çalışmalarla enerji kaynaklarının etkin kullanılması, israfın önüne geçilmesi ve çevrenin korunmasının hedeflendiğini açıklayan Alkin, önümüzdeki yılın başından itibaren EKB'ye sahip olmayan binaların ticaret konusu yapılamayacağını dile getirdi.

Sene sonuna kadar bu belgelerin alınmasını umut ettiklerini ifade eden Alkin, 'Şu anda ülkemizdeki binaların yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 873 bini EKB aldı. Henüz 8,6 milyonu bu belgeye sahip değil. 31 Aralık itibarıyla belgesi olmayan binalarda alım, satım ve kiralama işlemi duruyor.' dedi.

Devletin EKB'yi ciddi şekilde takip ettiğine vugu yapan Alkin, vatandaşların da bu konuyu merkeze almaları gerektiğini açıkladı.

"BİNALARIN DEĞERİ DE YÜKSELECEK"  

Özellikle cari açığın azaltılmasında enerji konusunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Alkin, 'Aslında kendi cebimiz için bu konuda duyarlı olmalıyız. Enerji kimlik belgesi seviyesi yüksek dereceli olan binaların değeri de yükselecek.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda bazı yetkisiz kurum ve kişiler tarafından sahte EKB'lerin hazırlandığını öğrendiklerini söyleyen Alkin, bu konuda ciddi takip yürütüldüğünü belirtti.

Alkin, sahtecilik yapanlara karşı devlet kurumlarının itina ile çalıştığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının EKB belgesi düzenleyen kurumları ciddi bir şekilde denetlediğini dile getirdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal