Vergi ve SGK Borcu Yapılandırılacak!

Vergi ve SGK prim borçları yapılandırılacak. Yurt dışındaki ya da içerideki kayıtdışı varlıklar da, vergilendirilmeyecek. Teklif, Komisyon’dan geçince yasalaşacak!

16.10.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-17:28) Vergi ve SGK Borcu Yapılandırılacak!

Tüm vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili Hükümet tarafının çalışması, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Komisyonu’na gelecek.

TÜM VERGİ VE PRİM BORÇLARI YAPILANDIRILACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’ye sunduğu, ekonomiyle ilgili 43 maddelik, torba teklifinin detaylarını paylaştı.

Muş, torba teklifin, teknik detaylarını çalıştıklarını belirterek, planlamanın tamamlanmasıyla birlikte, kanun teklifi görüşmeleri devam ederken, Plan, Bütçe Komisyonu’na geleceğini, açıkladı.

Meclis’e verilen teklifin, Komisyon’dan geçtikten sonra yasalaşacağını kaydeden, Muş, 43 maddelik kanun teklifinin, geçmişteki tekliflerle aynı özellikte olduğunu söyledi.

 YURT DIŞINDAKİ VARLIKLAR VERGİLENDİRİLMEYECEK!

Paket, Türkiye dışındaki, altın, döviz gibi sermaye araçlarının, yapılan düzenlemeyle ülkeye girişinde vergi alınmayacağını söyledi.

TÜRKİYE’DEKİ KAYIT DIŞI VARLIKLAR DA VERGİLENDİRİLMEYECEK!

Muş, yine Türkiye içindeki her türlü sermaye aracı ya da varlığın  kayıt altına alınması sürecinde vergilendirilmeyeceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI KURUMLAR VERGİSİNİ YÜZDE 5'E ÇEKEBİLECEK

Ayrıca, Teklif, Cumhurbaşkanı'na kurumlar vergisini, yüzde 20'den, yüzde 5'e indirme yetkisi de tanıyor.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal