Vergi ve Prim Borcu Yapılandırması Resmi Gazete'de

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği vergi ve prim borçlarına yapılandırma getiren sistem Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu. Bu çerçevede prim borçları, vergi, köprü ve trafik cezaları tekrar yapılandırılacak.

17.11.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-10:34) Vergi ve Prim Borcu Yapılandırması Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete'deki karara bakıldığında, milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen vergi ve prim borcu yapılandırması uygulamaya alındı. Bu çerçevede; prim borçları, vergi, köprü ve trafik cezaları tekrar yapılandırılacak. Şahıslar borçlarını 18 taksit ile ödeyebilecek.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI

Vergi yapılandırması; kurumlar, gelir, katmadeğer, motorlu taşıtlar, özel tüketim, gümrük vergileri, çevre temizlik, emlak vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de barındıracak. Öğrenim kredisi borçları, kamunun kira alacakları ve TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatlarına da yapılandırma getirilecek.

ÇİFTÇİLER

Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ve orman köylülerinin aldığı krediler de yapılandırma kapsamına dahil olacak. Düzenleme ile, 500 milyar TL'lik bir kamu alacağına yapılandırma getirilecek.

İSTİHDAM DÜZENLEMELERİ

Kanun, borç yapılandırmanın yanında istihdamla ilgili de kritik düzenlemeleri kapsıyor. Bu kapsama göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı ile işveren prim teşviki, prim desteği, gelir vergisi stopaj teşviki ve damga vergisi desteğinin müddeti 31 Aralık 2023 tarihine, kısa çalışma ödeneğinin süresi de 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilecek. 1 Ocak 2019-17 Nisan 2020 dönemi içerisinde işten çıkarılan kişiler ile kayıtsız çalışanları, iş yerlerinde fiilen tekrar çalıştıran ve buna ek ilave istihdam veren işverene nakti ücret desteği sağlanacak.

KONAKLAMA VERGİSİ ASKIYA ALINDI

Varlık barışı ve yurt dışından getirilecek altın ile dövizden vergi istenmeyecek. Konaklama vergisinin uygulama tarihi 1 Ocak 2022 tarihine alındı.

Pandemi sebebiyle cezaevlerindeki mahkumlara uygulanan izin müddetlerinin uzatma sayısı da üçten yediye çıkarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal