Vatandaşlara Çok Önemli Fatura Uyarısı! Sahte Fatura Ödeme Merkezleri İnsanları Dolandırıyor

Sahtekarlar, kendilerini yetkili fatura ödeme merkezi olarak belirterek sahte makbuz verip elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi fatura tahsilatı yaparak insanları dolandırıyorlar.

16.02.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-11:46) Vatandaşlara Çok Önemli Fatura Uyarısı! Sahte Fatura Ödeme Merkezleri İnsanları Dolandırıyor

Son zamanlarda yetkisi olmayan fatura ödeme yerlerinde yaptıkları fatura ödemeleri sebebi ile pek çok vatandaş sıkıntıya düştü. Bir bakıma korsan ödeme yerleri olarak bilinen yetkisiz fatura ödeme noktaları, fatura tahsilatı gerçekleştirdiği gibi abonelerden ek işlem ücreti de isteyerek haksız kazanç sağlıyor.

Yetkisiz ödeme fatura ödeme yerleri, tüketicilere sahte makbuz vererek faturaların ödenmemesi şekliyle insanları mağdur ediyor. Vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için kanunun ve otoritelerin müsade ettiği yetkili fatura ödeme yerlerinde işlemlerin yapılması lazım.

HAPİS CEZASI VAR

Temsilcilere yönelik listelerin mezkur kuruluşların internet adreslerinde güncel olarak yer almaksı gerektiği ifade edilen açıklamada, 'Alınması gereken izinleri almaksızın ödeme kuruluşu veya elektronik para kuruluşu gibi faaliyet gösterilmesi veya faaliyet gösterdiği izlenimi yaratılması adli suç olarak tanımlanmış olup, bu yönde hareket eden gerçek kişiler ile tüzel kişilerin görevlilerinin bir yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır. Bu kapsamda, kurulca yetkilendirilmiş ödeme ve elektronik para kuruluşları ile bunların temsilcileri dışındaki kişi ve kuruluşlarca fatura ödemelerine aracılık edilmesi mümkün bulunmamaktadır.' denildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal