Van'dan Katar'a 1250 Küçükbaş Hayvan Satıldı

Türkiye'nin en çok küçükbaş hayvan varlığına sahip şehirlerinden Van'da, salgın döneminden sonra 1250 küçükbaş hayvan Katar'a ihraç edildi.

30.06.2020-11:40 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-11:36) Van'dan Katar'a 1250 Küçükbaş Hayvan Satıldı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen açıklamada, geçen yıl 30 sene aradan sonra Van'dan Katar'a 32 bin 425 koyunun satıldığı anımsatıldı.

Bu sene de 1250 baş kesimlik erkek toklunun Katar'ın başkenti Doha'ya yollandığı aktarılan açıklamada, Saray ile Özalp ilçelerindeki işletmelerde yetiştirilen Akkaraman ile melezi ırklarından olan hayvanların Ankara Esenboğa Havalimanı'na nakledildiği ve oradan uçakla Katar'a götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada fikirlerine yer verilen İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Van'ın koyun varlığı açısından Türkiye'de ilk sırada olduğunu dile getirdi.

Şehrin hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğunun altını çizen Görentaş, "Yeni pazarlara açılmanın ülkemiz ve Van ekonomisine ciddi bir katkısı olacaktır. Bu ihracat bir başlangıç. Yaklaşık 3 bin toklu daha Katar'a gönderilecek. Yurt dışı pazarlarına ulaştıkça ilimiz koyunculuğunun daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu ihracatın ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal