VakıfBank, Uzak Doğu'ya Açılıyor

VakıfBank, Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaretin finansmanında yer almak için Çin Exim Bank ile 140 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli kredi anlaşması yapıldı.

20.09.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-14:04)

VakıfBank, Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaretin finansmanında yer almak için Çin Exim Bank ile 140 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli kredi anlaşması yapıldı.

VakıfBank tarafından gündeme getirilen bilgiye göre, Türkiye'ye yurt dışından kaynak bulmayı sürdürüyor.

'140 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli yeni bir kaynak'

Banka, Çin Exim Bank ile ilişkileri ilerletmek, farklı ekonomik bölgelerden yatırımcı ve finans kuruluşlarına ulaşarak kaynak çeşitliliğini yükseltmek ve Çin ile ticaret işlemi gerçekleştiren müşterilerine destek olmak amacıyla kredi anlaşması imzaladı. Banka, kredi anlaşması ile 140 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli yeni bir kaynak sundu.

 VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in bahsi geçen konu ile ilgili değerlendirmeleri şöyledir:

"Çin'in önde gelen finans kuruluşlarından Çin Exim Bank ile başlayan bu iş birliğimizin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesini bekliyoruz. Temin ettiğimiz söz konusu yeni kaynak, diğer muhabir bankalar ve yatırımcılar nezdinde de Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın kredibilitesine ve itibarına olumlu katkı sağlayacaktır." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal