Vadeli Hesap Nedir?

Sıkça Duyduğumuz Vadeli Hesap konusunda bilmeniz gereken en önemli detaylar. Faiz uygulanır mı? Vadeli Hesaplardan Kesinti Oluyor mu? Vadeli Hesap Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır?

30.04.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-12:51)

Bankacılık sektöründe sıkça duyduğumuz vadeli hesap aslında bir mevduat hesabıdır. En kısa tanımıyla belirli bir süre boyunca paranızın sürekli getiri sağlayacağı, bu süre boyunca da vadeli hesaba yatırdığınız paraya dokunamamanıza neden olan sistemdir.

Peki vadeli hesap ile ilgili bilmemiz gereken incelikler nelerdir? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

NEDİR?

Belirli bir vade içerisinde paranız değer kazanıyor ve vade sonunda paranızı hesabınızdan çekebiliyorsunuz. Vade süresi içerisinde paranızı çekerseniz paranıza değer katacak olan getirisinden mahrum kalmanıza neden olacaktır.

Ülkemizde bulunan devlet bankalarında ve özel bankalarda vadeli hesap açtırmak için çok fazla detaylı prosedürlere gerek yok. Hatta artık internet ve mobil bankacılık sayesinde bu platformlar üzerinden saniyeler içerisinde vadeli hesap açabiliyorsunuz.

VADELİ HESAPTA VADE SÜRELERİ VE ORANLARI NE KADAR OLUYOR?

Bu oranlar bankadan bankaya değişmektedir fakat vadeli hesaplarda uygulanan süreler ve oranlar genel olarak birbirine çok fazla yakındır. Bu durumda size en uygun bankayı seçmeniz sizin için daha iyi olur.

KESİNTİ OLUYOR MU?

6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda

1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda

1 yıldan uzun vadeli hesaplarda , oranında stopaj kesintisi yapılmaktadır.

vadeli hesap

BANKA VADELİ HESAP FAİZ ORANLARI ARASINDA EN İYİSİ HANGİSİ?

Bu soruya verilebilecek herhangi bir şekilde doğru cevap bulunmamaktadır. En başında belirtmiş olduğumuz gibi bankalar arasında genelde birbirine yakın oranlar kullanılıyor. Fakat kampanyaları, yeni hesap türlerini takip ederek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

VADELİ HESAP FAİZ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Bankalar arasında faiz oranları değişim göstermektedir fakat hesaplama şekli hepsinde aynı gerçekleşir. Örnek olarak anaparanız üzerinden yıllık yüzde 10 faiz alacaksınız bu durumda anaparanızın yüzde 10’nu hesaplayın çıkan sonucu da 12’ye bölerseniz bir ay boyunca vadeli hesapta kalacak olan paranızdan alacağınız faiz miktarını bulabilirsiniz.

MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Bankaların 32 günlük mevduat faiz oranları da vatandaşlar arasında merak edilip araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bu noktada bankaların mevduat hesapları geneli itibari ile Yüzde 20 ila yüzde 21 aralığında olmaktadır.

Vadesiz hesap ile ilgili merak edilenleri de bu içeriğimizde sizler için yanıtladık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal