Ülke Ekonomisine 233 Milyar Liralık 'HES' Katkısı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 18 senede 587 hidroelektrik santralinin (HES) hizmete alındığını aktararak, "Bu santrallerle ülke ekonomisine 233 milyar liralık katkı sağlandı." diye konuştu.

12.05.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-13:14) Ülke Ekonomisine 233 Milyar Liralık 'HES' Katkısı
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 18 senede 587 hidroelektrik santralinin (HES) hizmete alındığını aktararak, "Bu santrallerle ülke ekonomisine 233 milyar liralık katkı sağlandı." diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, yazılı açıklamasında, Türkiye'de hidroelektrik enerjinin, "elektriğin sigortası" olduğunu belirtti.

Bu alanda son 18 senede Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün büyük işlere imza attığının altını çizen Bakan Pakdemirli, "Özel sektörün de bu alanda yatırım yapmasına imkan sağlanmasıyla ülkemizde 18 yılda 587 adet HES projesi tamamlanarak hizmete alındı. Bu santrallerle ülke ekonomisine 233 milyar liralık katkı sağlandı." açıklamasında bulundu.

Bakan Pakdemirli, hizmete alınan 587 HES ile bugüne dek 895 milyar kilovatsaat elektrik üretimi yapıldığı belirterek, üretim potansiyelinin de 44 milyardan 102,1 milyar kilovatsaate çıktığını aktardı.

Enerji bağımlılığını azaltmak adına yerli kaynakları hızlıca devreye aldıklarına işaret eden Bakan Pakdemirli, şu açıklamada bulundu:

"Su kaynakları bakımından söz konusu avantajlara sahip ülkemiz, bu kaynakların değerlendirilmesi noktasında ne yazık ki henüz ulaşılması gereken düzeyde değil. Ancak biz bu kaynağı etkin bir şekilde kullanmakta kararlıyız. Hizmete alınan son 587 HES'in yıllık ortalama enerji üretim potansiyeli 57,1 milyar kilovatsaat. Kalkınmakta olan ülkemizin hızla artan enerji talebinin yerinde, zamanında, temiz ve yenilenebilir olarak karşılanmasını sağlama açısından HES'ler çok önemli. Bütün dünyada, ABD'den Kanada'ya, Finlandiya'dan Japonya'ya kadar birçok ülke, hidroelektrik enerji potansiyelini yüzde 80, hatta yüzde 100'e kadar artırmıştır. Dolayısıyla bu alandaki çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal