UEA: Pandemi, Petrol Sektörünü Tehlikeli Bir Yola Götürüyor

Uluslararası Enerji Ajansı, koronavirüs pandemisinin yaygınlaşmasıyla petrol piyasasının daha da kırılganlaştığı, tespitini yaptı.

15.09.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-17:28) UEA: Pandemi, Petrol Sektörünü Tehlikeli Bir Yola Götürüyor

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), tahminlerin aksine pandeminin kontrol altına alınamaması nedeniyle, talebin kısıtlı kalıp, toparlanamadığını, küresel petrol piyasalarının ise giderek daha kırılgan hale geldiğini söyledi.

2020'DE PETROL STOKLARI ELDE KALACAK

Pandeminin hız kazanarak, iyimser beklentilerin boşa çıktığına işaret eden, UEA, 2020’nin kalan süresinde yakıt tüketim miktarıyla ilgili öngörüsünü düşürerek, petrol stoklarının, beklendiği ölçüde azalmayacağını ifade etti.

Merkezi, Paris’te bulunan ajans, Ağustos’taki raporunda, ‘Petrol talebinin 2020’nin üçüncü çeyreğinden itibaren, kazançların düşeceği yönünde projeksiyonunu kaydetti.

PANDEMİ, SEKTÖRÜ SON DERECE TEHLİKELİ BİR YOLA GÖTÜRÜYOR!

Ajans, koronavirüsün küresel düzeyde arttığı bu dönemin,  petrol piyasalarını son derece tehlikeli bir yola götürdüğünü açıkladı.

Ham petrolün varil fiyatı, 2020’nin, Haziran döneminde görülen toparlanmanın durmasıyla birlikte Londra’da, iki aydır en düşük seviyeden, ham petrolün varilinde 40 doların altında ve 37-39 dolar bandında seyrediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal