Ücretli İzin Nedir?

Çalışanın izne ayrıldığı zaman normal günlük ücretini aynen almasına denir. Sadece mesai avans gibi parasal haklardan yararlanamaz ve izin kullanır iken alamaz. Birde çalışanın işten çıkarılacağı veya çıkartılmak üzere olduğu zaman ihbar izni vardır.

19.03.2020-23:42 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-23:39) Ücretli İzin Nedir?

Bu ise işverenin mesai saatleri içerisinde kesinti yapılmadan 10 gün boyunca ister toplu olarak isterse de 2 saat olarak kullanmasına izin verilmesidir. Bir başka ücretli izin ise resmi tatiller yani 23 Nisan, 19 Mayıs, 1 Mayıs, 15 Temmuz, Kurban bayramı, Şeker bayramı, 1 Ocak, 10 Kasım, 29 Ekim gibi günlerdir.

Ücretli İzin Ne Zaman Hak Edilir?

Çalışanın işe başlama tarihi baz alınarak 1 yıllık çalışma süresini doldurduğu anda hak kazanır. Çalışan ve işveren için uygun bir zaman diliminde ücretli izine çıkarılır.

Ücretli İzin Kaç Gün Kullanılır?

Çalışanın bir yıl boyunca çalışması durumunda ücretli izine çıkarılır. Ücretli izin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre ilk beş yıl da 14 iş günü olarak belirlenmiş olup hafta sonları dahil edilmez. Yani işçi 14 iş günü 2 hafta sonu toplamda 16 gün izin yapar. Beş iş yılını doldurmuş olan çalışanın ücretli izin günü 21 iş gününe yükselir. Böylece 21 iş günü ve 3 hafta sonu dahil 24 gün ücretli izin kullanılır. 10 yılı aşan çalışanlar için ise 30 iş günü ücretli izin kullanmaya hak kazanır. 4 gün de hafta sonu dahilinde toplamda 34 gün ücretli izin kullanılır.

İşveren Yıllık İzin Parasını Elden Verebilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti İş kanunlarına göre işveren çalışanın izin ücretini elden ödeyip işçiyi çalıştıramaz. Çalışanın şikayeti üzerine parasal cezai işlem uygulaması yapılır. Sadece resmi tatillerde çalışma durumu olursa iş kanunlarına göre 1 e 2 sistemi ile çalıştırma yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal