Türkiye'nin Milli Helikopter Motoru İçin Test Altyapısı Sözleşmesi İmzalandı

TEI, Gökbey'in motorunda kullanılacak parçaların üretimi için yapılan Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında oluşturulacak test altyapıları için TEKFEN Mühendislik AŞ ile sözleşmeye imza attı.

24.06.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-17:42) Türkiye'nin Milli Helikopter Motoru İçin Test Altyapısı Sözleşmesi İmzalandı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli helikopteri olan Gökbey'in motor gereksinimini yerli ve milli imkanlarla karşılamak için yapılan Turboşaft Motor Geliştirme Projesi dahilinde kurulacak test altyapıları için TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ve TEKFEN Mühendislik AŞ arasında sözleşmeye imza attı.

TEI'den gelen yazılı açıklamaya bakıldığında, TEKFEN Mühendislik AŞ ve TEI arasında, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ aracılığıyla yapılmakta olan Gökbey Genel Maksat Helikopteri'nin motor gereksinimini yerli ve milli olanaklarla karşılamak için TEI'nin yaptığı Turboşaft Motor Geliştirme Projesi çerçevesinde kurulacak test altyapıları için TEI Eskişehir Yerleşkesi'nde iş ortalığı sözleşmesi imzalandı.

İmza merasimine TEI Genel Müdürü ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Faruk Akşit, TEKFEN Mühendislik Genel Müdürü Fatih Can'ın yanında 2 firmanın üst düzey yöneticileri katılım sağladı.

Sözleşme çerçevesinde oluşturulacak test tesisleri için TEKFEN Mühendislik, test sistemlerinin ayrıntı tasarımı, tedarik aşamalarının teknik açıdan idare, montaj, test ve devreye konulması için süpervizörlük hizmetlerini temin edecek.

Proje çerçevesinde oluşturulacak test altyapılarıyla havacılık motorlarının  kompresör, yanma odası ile türbin modül testleri en az maliyetle modifikasyonla yapılabilecek. Modül denemelerinde, modüllere ait aerotermal faaliyet karakteristiklerinin sağlanması hedeflenirken, test sonuçlarıyla tasarım ve analiz araçlarının doğruluğu da denetlenerek analiz modellerinde düzeltmeler yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal