Türkiye'nin Köklü Ulaşım Şirketlerinden Ulusoy İflas Etti

Türkiye'nin köklü ulaşım firmalarından Ulusoy, mahkemeye konkordato talebi ile başvurmuştu. Mahkeme heyeti Ulusoy'un bu talebini reddederek iflasına karar verdi.

20.02.2019-17:28 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-17:22) Türkiye'nin Köklü Ulaşım Şirketlerinden Ulusoy İflas Etti

Türkiye'nin en köklü otobüs şirketlerinden olan Ulusoy Seyahat'in marka hakkını alan ve konkordato başvurusu neticesinde 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım hakkında iflas kararı çıktı. Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde bugün yapılan duruşmaya davacı Ulusoy Ulaşım'ın vekili Abidin Oğul ile alacaklılar İro Turizm, Temsa, Loukoil ve Akpet, Coca Cola, Mapar Otomotiv, Enerjisa, Osmanlı Turizm, Yapı Kredi Bankası vekilleri katıldı.

YAZ SEZONUNUN GÖRÜLMESİNİ İSTEDİ

Ulusoy Ulaşım'ın avukatı Abidin Oğul, komiser heyeti raporunda konkordato açısından rakamın doğru belirlenemediğini söyleyerek, “Borca bataklık hesaplaması doğru değildir. Ayrıca markaların değeri ile alakalı değerleme yapılmamıştır. Firma iflas ettiği takdirde dosyada rehin alacaklıları haricinde diğer alacaklılar mağdur olacaktır. Otobüs şirketleri mevsime göre karlılık durumu değişen şirketlerdir. Özellikle kış aylarında çoğunlukla zarar ederler. Kesin mehil verilmesini istiyoruz. Firmanın faaliyeti devam etmektedir” dedi.

Duruşmada söz alan bir kısım alacaklı firmaların avukatları kesin mehil verilmesi isteğini reddederken, İro Turizm ve Mapar Otomotiv'in avukatları ise kesin mühlet verilmesini talep etti.

İFLASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, davacı firma Ulusoy Ulaşım'ın kesin mühlet talebini kabul etmeyerek, firmanın 20 Şubat 2018 saat 16.14 itibarıyla iflasına karar verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal