Türkiye'nin İlk Yerli Sondaj Gemisi 'Fatih' Trabzon Limanı'na Demir Attı

Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi olan ve İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e geçebilmesi için direğinin boyu kısaltılan "Fatih" gemisi, sökülen kulelerinin montajı için Trabzon'a demir attı.

06.06.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-15:34)

Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi olan ve İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e geçebilmesi için direğinin boyu kısaltılan "Fatih" gemisi, sökülen kulelerinin montajı için Trabzon'a demir attı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının 229 metre uzunluğa, 36 metre genişliğine ve 51 bin 283 groston ağırlığına sahip sondaj gemisi Fatih, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün "Kurtaran" adlı römorkör aracılığıyla çekilerek Trabzon Liman Müdürlüğü dört nolu rıhtıma götürüldü.

Gemi, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşlar eşliğinde karşılandı. Limanda, geminin İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e geçiş yapabilmesi için sökülen kulelerinin montaj işlemi yapılacak.

Kulelerin eklenmesinin ardından denizden yüksekliği 104 metre olacak Fatih, Karadeniz'de sondaj faaliyetlerine başlayacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, karşılama merasiminde yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin dış ülkelere bağımlılığını azaltmak, ekonominin ilerlemesine destek olmak için yapılan faaliyetlerin önemine işaret etti.

Çalışmanın, ülkemiz için oldukça mühim bir adım olduğunun altını çizen Hacısalihoğlu, "Karadeniz'de bulunacak olan petrol, sadece petrol olarak değil, başta kimyasal olarak da şehrimizin, bölgemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bölgenin sadece tarıma, ticarete bağlı değil, sanayi altyapısının oluşmasına da büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş de Trabzon'un, Osmanlı İmparatorluğu'nun mühim eyalet merkezlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

Ermiş, Trabzon Limanı'nın da tarihimizden gelen büyük işlevler sergilediğine dikkat çekerek, "Trabzon Liman İşletmeciliği olarak, al bayrağımızı taşıyan Fatih'imize hoş geldiniz diyoruz. İyi ki varsınız. Her türlü desteği verdiğimiz Fatih'i evimizde misafir edip en iyi şekilde hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal