Türkiye’nin En Eski Markalarından Ulusoy İflas Etti!

1930’lardan günümüze kadar varlığını sürdüren Ulusoy Seyahat iflas kararı aldı.

21.06.2017-11:07 - (Son Güncelleme: 21.06.2017-11:46) Türkiye’nin En Eski Markalarından Ulusoy İflas Etti!
Yaşamış olduğu mali sıkıntılardan kurtulamayan Ulusoy Seyahat geçen sene işlemlerini kendi kararıyla durdurmuştu. Ulusoy'un araçları icrada satılırken, firma ile ilgili bir de iflas davası gündeme gelmişti. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada karar geçtiğimiz 15 Haziran'da çıktı. Mahkeme söylenen günde duruşmanın firmanın iflasını karar çıkardı.

BAKIRKÖY'DE TASFİYESİ GERÇEKLETİRİLECEK

Bu karar, 65 milyon 250 bin liranın kayıtlı parası bulunan Ulusoy Seyahat Nakliyat Anonim Şirketi için tasfiyenin başlayacağı belli oldu. Firma tasfiye işlemleri Bakırköy’de görülecek.

EN ESKİ FİRMALAR ARASINDAYDI

Ulusoy şirketi, Ülkemizdeki en eski kara ulaştırma firmalarından biri durumundaydı. Firma, 1937'de Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy’un kararıyla, Trabzon - Of arasında yük taşımacılığı yaptığı güne kadar dayanıyor. Ulusoy Kardeşler bölünme sonrasında, ailenin en güçlü firmalarından Ulusoy Seyahat, Haluk Ulusoy'a bırakılmıştı.

OTOBÜSLERİ İCRA TARAFINDAN SATIŞA SUNULDU

Fakat, Ulusoy, hem iş dünyasında yaşadığı sorunlar hem de şirketin diğer alanlarda yaşadığı sorunlarıyla bir daha toparlanamadı.
Ulusoy'un Bahçelievler'deki dev arsası icra sonrası satışa çıkarılırken, ünlü marka için otobüsler de icra sonrası satışa sunulmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal