Türkiye'nin En Büyük Şirketini Konkordato Kurtaramadı

Türkiye'nin en önde gelen araç kiralama şirketlerinden biri olan Fleetcorp AŞ'nin konkordato davasından iflas kararı geldi. Mahkeme, konkordatonun başarı yakalamasının imkansız olduğunu ifade ederek iflasına karar verdi.

07.11.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-12:54)

Filo kiralama sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Fleetcorp A.Ş.'nin konkordato davasından iflas kararı geldi. Mahkeme, Fleetcorp A.Ş.'nin borca battığını ve konkordatonun başarı sağlamasının imkansız olduğunu ileri sürerek iflasına karar verdi. Fleetcorp Türkiye'nin en büyük araç kiralama şirketiydi.

KONKORDATO KURTARAMADI

Geçen günlerde komiser heyeti mahkemeye ilettiği raporunda konkordato kararının çok geç verildiğini ifade ederek, şirketin kısa bir sürede kara geçme ve konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti. İtirazlar üzerine komiser heyeti, mahkemeye ilave bir rapor daha gönderdi ve bu raporda da olumsuz görüş sergilendi.

10 BİN 619 ARACIN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Komiser heyetinin atadığı bilirkişi de Fleetcorp'un kayıtlara göre değişik marka, model ve kilometrede 12 bin 455 araçı olduğunu, bin 836 aracın firmanın kullanımında olduğunu bildirdi. Bilirkişi kullanımda olmayan 10 bin 619 otomobilin nerede ve ne durumda olduğunun bilinmediğini belirterek, firmada kayıtlı gözüken 12 bin 455 otomobilin piyasa değerinin bir milyar 361 milyon TL olduğunu ifade etti..

ALACAKLILAR KAPIYA DAYANDI

Konkordato davasının üçüncü duruşması bugün İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmaya davaya müdahil olan alacaklı banka, finans, kasko ve sigorta şirketleri, otomobil firmaları avukatları ile mağdur 170 galericiyi temsilen 15 kişi geldi. Şirketin piyasaya 2 milyar TL'nin üzerinde borcu olduğu iddia ediliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal