Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Belirlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji yönünde alacağı yolu ele alan "Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" hazırlandı.

17.09.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-10:52)

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji yönünde alacağı yolu ele alan "Türkiye'nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat yönetilen, "Milli Teknoloji Hamlesi" yönünde rapor edilen strateji,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan'ın önümüzdeki gün MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi'nde yapılması planlanan toplantıyla gündeme sunulacak.

Türkiye küresel rekabet gücünü çoğaltmayı hedefliyor

Türkiye'nin küresel rekabet gücünü çoğaltmayı hedefleyen stratejide, Milli Teknoloji Hamlesi'nin varlığını ve devamlılığını sağlayacak, ülkenin 2023 amaçlarını gerçekleştirebilmesi içingerekli temel öncelikler bulunacak.

Bu çerçevede fikri mülkiyet haklarından sanayinin dijital dönüşümüne, bölgesel kalkınmadan Ar-Ge işlemlerine kadar önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi düşünülen birçok amacın yer alması düşünülüyorbekleniyor. Ayrıca, bulut bilişim, siber güvenlik, blokzincir altyapısının da aralarında olduğu son dönemin öne çıkan alanlarına yönelik çalışmalara da belgede yer verilmesi öngörülüyor.

Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını güçlendirmeye ve sanayide katma değerli üretimi geliştirmeye yönelik hedeflerin yer alacağı stratejide, kritik teknolojilerde atılım sağlanmasına yönelik politikalar kamuoyuyla paylaşılacak.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal