Türkiye'den Rekor Satış!

Hazine Finansman Programı kapsamında, uluslararası sermaye piyasalarında geçtiğimiz gün 2 milyar dolar kadar 5 sene vadeli bir tahvil ihracı yapıldı. Tahvilin getiri oranı %7,5, kupon oranı %7,25 idi. İhraca yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde istek geldi.

17.10.2018-09:36 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-09:33) Türkiye'den Rekor Satış!

Hazine Finansman Programı kapsamında, uluslararası sermaye piyasalarında geçtiğimiz gün 2 milyar dolar kadar 5 sene vadeli bir tahvil ihracı yapıldı. Tahvilin getiri oranı %7,5, kupon oranı %7,25 idi. İhraca yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde istek geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayraktarafından yapılan açıklamada, gerçekleşen ihaleye yönelik “Türkiye’nin sağlam iktisadi temellerinin, dış etkenlere karşı dayanıklılığının, uygulamaya koyduğumuz politika ve önlemlerin etkilerinin yatırımcılar tarafından son derece olumlu karşılandığını net bir şekilde yansıtmıştır” şekllinde konuştuç

Berat Albayrak konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Küresel finans sistemindeki hareketliliğin bu kadar yüksek olduğu bir zamanda ihraç tutarının 3 katından fazla olan bu istek, piyasaların ve yatırımcıların ülkemizin sağlam ekonomik ve finansal göstergelerine duyduğu güvenin bir göstergesi olması bakımından son derece önemlidir. Yapılan hamlelerin ve Yeni Ekonomi Programımızın, küresel finans çevreleri tarafından ne kadar güçlü karşılık bulduğunu göstermiştir.

İhalenin sonucu, uzun zamandır uluslararası yatırımcılarla yaptığımız görüşmelerde vurguladığımız Türkiye’nin iktisadi temellerinin sağlamlığının, dış etkenlere karşı dayanıklılığının ve uygulamaya koyduğumuz önlemlerin başarısının yatırımcılar tarafından onaylandığını net bir şekilde sergilemiştir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal