Türkiye'den Katar'a Gıda Köprüsü

Komuşu ülkelerinin ambargo uyguladığı ve sadece dört haftalık tahıl stoku bulunan Katar’da halkın gıda ve su gereksinimini karşılamak üzere Türkiye devreye girdi.

08.06.2017-11:28 - (Son Güncelleme: 08.06.2017-11:37) Türkiye'den Katar'a Gıda Köprüsü

Komuşu ülkelerinin ambargo uyguladığı ve sadece dört haftalık tahıl stoku bulunan Katar’da halkın gıda ve su gereksinimini karşılamak üzere Türkiye devreye girdi. Gönderilecek malzemelerin Katar’a ait kargo uçaklarıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Türkiye, sekiz ülkenin siyasi ilişkilerini sona erdirerek ve hava sahalarını kapatıp boyunduruk altına almaya çalıştığı Katar'da halkın gıda ve su gereksinimini yerine getirmek üzere harekete geçiyor. Katar, üç gün evvel ortaya çıkan siyasi krizden sonra gıda ve su ihtiyacınıın karşılanması teminat altına almak için Türkiye ve İran'la bir görüşme yaptığını duyurdu. Katar'dan bir heyetin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

GIDA VE TEMEL MALLAR

Katar, başlıca tedarikçileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ambargoalrı sebebiyle ortaya çıkması muhtemel gıda, su sorununu gidermek üzere harekete geçti. Katar hükümet yetkilileri verdilkleri demeçte Türkiye ve İran'la gıda tedariki hususunda görüşmelerin devam ettiğini aktardı. Gıda ve suyun Katar Havayolları'na ait kargo uçakları ile taşınmasının planlandığı bildirildi.

BAKANLIKLAR YAKIN TAKİPTE

Reis-i Cumhur Erdoğan, konuyla alakalı bütün bakanlıklara gelişmeleri yakından takip etmeleri talimatını verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Katar'daki olayları yakından izlediklerini söyleyerek , şirketlerin ekonomik çıkarlarının olumsuz yönde etkilenmemesi adına gereken her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Konuyla alakalı bütün bakanlıklar dün gün boyu Katar'daki gelişmeler sonucunda atılacak adımları değerlendirdi. Gıda ve su gibi zorunlu ihtiyaçların karşılanmasına karşın teknik detaylar heyetlerin gerçekleştireceği toplantılar sonrası netleşecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal