Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Türkiye'deki Kadın Girişimcilere Müthiş Destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında toplam 300 milyon Euro değerinde finansman anlaşmasının imzalandığı bildirildi.

10.05.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-17:26) Türkiye'deki Kadın Girişimcilere Müthiş Destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından yapılan açıklamalara göre, bankanın Ürdün'de bulunan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yıllık olağan toplantısı sırasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası  ve Kredi Garanti Fonu heyeti arasında sadece kadın girişimcilerin kullanabileceği krediler için 300 milyon Euro değerinde finansman sağlanması konusunda mutabakat anlaşması imzalandığı belirtildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Kredi Garanti Fonu taraflarınca yapılan açıklamaya göre, 2014 yılında başlayan ve bugüne dek 17 bin kadına destek verilen "İş Hayatında Kadın-Türkiye (TURWIB)" programı dolayısıyla yapılan anlaşmaya göre, haziran ayından itibaren başlamak üzere 3-5 yıllık dönem boyunca Türkiye'de bulunan kadın girişimcilere kullandırılacak krediler için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından Kredi Garanti Fonu’nun paydaşı olan bankalara toplamda 300 milyon Euro kaynak sağlanacağı açıklaması yapıldı.

Devam eden açıklamalarda, bu program kapsamında kullandırılacak olan kredilerin garantörünün ise Kredi Garanti Fonu olacağı ifade edildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2009 yılından bu güne kadar Türkiye ekonomisine yaklaşık olarak 10 milyar Euro değerinde yatırım yaptığı belirtildi

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;