Türkiye Varlık Fonu ile Sinosure Arasında 5 Milyar Dolarlık İş Birliği Mutabakatı

Mutabakat belgesine bakıldığında, Çin İhracat ile Kredi Sigortası Kurumu, Türkiye Varlık Fonu'nun enerji, petrokimya ile madencilik sektörlerindeki projelerine Çinli yatırımcı, müteahhit ve finansal kurumları önerecek.

26.03.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-13:27) Türkiye Varlık Fonu ile Sinosure Arasında 5 Milyar Dolarlık İş Birliği Mutabakatı
Mutabakat belgesine bakıldığında, Çin İhracat ile Kredi Sigortası Kurumu, Türkiye Varlık Fonu'nun enerji, petrokimya ile madencilik sektörlerindeki projelerine Çinli yatırımcı, müteahhit ve finansal kurumları önerecek.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure), iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve yatırım iş ortalıklığını geliştirmek adına 5 milyar dolar tutarında mutabakat belgesine imza attı.

TVF'nin açıklamasına bakıldığında, bu hafta imzalanan belgeye bakıldığında Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu, TVF’nin cari açığın azaltılmasına yönelik enerji, petrokimya ile madencilik sektörlerindeki projelerine Çinli yatırımcı, müteahhit ve finansal kuruluşları önerecek. Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu ayrıca alakalı projelerin finansman koşullarına bağlı olarak 5 milyar ABD dolarına kadar sigorta yardımı da verebilecek.

Türkiye Varlık Fonu , yakın zamanda bu 3 sektöre ait yatırım planlarıyla beraber lojistik altyapı yatırımlarına katkı sağlayacağını açıklamıştı.


Açıklamada fikirlerine yer verilen TVF Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Sönmez, "Türkiye’nin güçlü bir ticaret ve iş ortağı olan Çin ile iş birliğimizi yeni bir aşamaya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşmayı tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yarattığı belirsizlik ortamında imzalamamız da iki ülke arasındaki ilişkinin ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtı." şeklinde konuştu.

Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu CEO'su Wang Tingke de, "Çin’in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesi ve Türkiye’nin 'Orta Koridor' girişimi ilerleyip geliştikçe Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, ticari ve yatırım iş birlikleri de artıyor. TVF ve Sinosure arasındaki iş birliğini derinleştirecek önemli bir kilometre taşı olan mutabakat belgesi ile iletişim ve koordinasyonu birlikte yer alacağımız projelerde sürdürüp geliştireceğimizi umuyoruz." ifadesini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal