Türkiye Ürün İhtisas Borsası Faaliyete Geçiyor

Daha rekabetçi tarım ürünleri piyasasının oluşması, lisanslı depolarda depolanan ürünlere ilişkin daha sağlıklı fiyat oluşumlarının sağlanması ve fiyat dalgalanmalarının en aza indirilmesi hedefiyle Türkiye Ürün İhtisas Borsası faaliyete başlıyor

25.07.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-09:47) Türkiye Ürün İhtisas Borsası Faaliyete Geçiyor

Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın (TÜRİB) faaliyete geçmesi için gerekli olan izin belgesi ilgili kurumlara dün teslim edildi. Borsanın devreye girmesiyle birlikte buğday-arpa ve fındık da dahil olmak üzere bir çok üründe fiyatlar 3-5 kişi kişi tarafından speküle edilemeyecek. Fiyatlar artık şeffaf bir şekilde belirlenecek.

ÜRÜN SENETLERİ YOLDA  

Düzenlenen törende konuşma yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası sayesinde tarımla uğraşan kişilerin ve kurumların lisanslı depolardaki ürünlerini elektronik senetler ile satabileceklerini ve bunları bankaya göstererek kredi kullanabileceklerini açıkladı. Pekcan “Tacirlerimiz, tüccarlarımız yeni bir depo yaptırmadan, depo inşaatı ile uğraşmadan lisanslı depolarda ürünlerini depolayabilecek, satmak istediklerinde de Ürün İhtisas Borsası üzerinden de satışını gerçekleştirebilecekler. Bunun mobil uygulaması da olacak.” ifadesinde bulundu.

ŞEFFAF FİYAT DÖNEMİ  

Pekcan, bunun yanı sıra hedeflerinin tarımla uğraşan kişilerin ürünlerini uluslararası borsalarda da satabilmesi olduğunu belirterek “Artık fiyatları daha açık ve net olarak takip etme şansımız olacak” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, elektronik ürün senetlerinin alım ve satım işlemlerinin artık sadece ürün ihtisas borsası üzerinden yapılabileceğini belirterek “Bu yeni dönemde tarımsal ürünlerin fiyatları 3-5 kişi tarafından speküle edilemeyecek. Tarımsal ürünlerimizin fiyatları şeffaf bir şekilde belirlenecek” sözlerini aktardı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal