Türkiye, Libya’da Petrol Ve Doğalgaz Aramaları İçin Görüşmeler Yürütüyor

Türkiye, Libya'da hem denizde hem de karadaki yerlerde arama faaliyetleri için Ulusal Mutabakat Hükümeti ile görüşüyor.

10.09.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-14:37) Türkiye, Libya’da Petrol Ve Doğalgaz Aramaları İçin Görüşmeler Yürütüyor
Adının açıklanmasını istemeyen Türk enerji yetkilisine göre Türkiye, Libya'da hem denizde hem de karadaki yerlerde arama faaliyetleri için UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) ile görüşüyor.

Elektrik üretimi ve boru hatları projeleri de gündemde.

Haber 365'e bilgi veren Global Resources Corporation Başkanı ve Enerji Uzmanı Mehmet Öğütçü, Libyalıların bulduğu bir sahaya Türkiye'nin ortak giriyor olabileceğini veya bölgedeki İtalyan şirketinin Libya ile biten sözleşmesinin ardından, Türkiye'nin söz konusu sahaya ortak girebeleceğini kaydetti.

Öğütçü, Libya'nın önemli bir elektrik ihtiyacı bulunduğunu belirterek, 'Libya'nın ciddi bir kısmı Hafter'in elinde. Bu nedenle büyük elektrik ve petrol sıkıntısı var. Durumun aciliyetine göre, Türk Karadeniz şirketinin gemilerle götüreceği üretimle ya da Libya'ya santraller monte ederek, elektrik üretimi yapabilir' dedi. 


Bloomberg’in haberine göre Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’den 7 kuruluşun AB yaptırımları listesine alınması istiyor, ancak süreç 'salyangoz hızında' ilerliyor.

Diğer ülkeler Türkiye ile ilişkilerin daha fazla gerilmemesi için direniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal