Türkiye, İhracat Rekoruna Doymuyor!

Türkiye, demir ve demir dışı metaller ihracatında yüzde 6,5’lik artışla level atladı. Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü Ocak-Temmuz sürecinde 4,5 milyar dolar ihracatla rekor kapılarını kırdı.

17.08.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-13:46) Türkiye, İhracat Rekoruna Doymuyor!

Ülkemiz Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe ihracat rekoru kırdı. Bu sektörde 6,5’lik bir artış yaşandı.


Söz konusu sektöreün Temmuz ayı ihracatı ise 767,3 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 oranında bir artış göstererek hızla toparlanan sektörler arasında yerini aldı.

Bu rakam, Türkiye’nin geçen ay gerçekleştirdiği toplam 15,12 milyar dolar ihracattan yüzde 5 pay alması demek oluyor.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN BÖLGE AB ÜLKELERİ
Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün en çok ihracat yaptığı bölge olan Avrupa Birliği ülkelerine ihracat Temmuz ayı itibarı ile 375,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aylık bazda en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında 85,3 milyon dolar ile Almanya ilk sırada yer alırken 38,9 milyon dolar ile Romanya ikinci sırada, 37,8 milyon dolar ihracat ile Çin üçüncü sırada yer aldı.


Ocak-Temmuz ayı rakamlarını değerlendiren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, ''Salgın sürecinin başından bu yana birlik olarak ihracatımızın sekteye uğramaması adına farklı enstrümanlar üzerine yoğunlaştık ve bunların olumlu sonuçlarını almaya başladık.

Organize ettiğimiz Sanal Ticaret Heyetleri vasıtasıyla üyelerimizi pandemi döneminde yeni pazarlar ve müşteriler ile buluşturmaya devam ettik. Aldığımız bu hızlı aksiyon kriz dönemini fırsata çevirmemize vesile olarak fiziki ve geleneksel pazarlama yöntemleri dışında da satış yapmanın, müşteri portföyünü artırmanın mümkün olabildiğini bizlere gösterdi. Diğer yandan, 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefimiz olan Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracatımız Temmuz’da yüzde 13 oranında arttı.

ABD’YE İHRACATIMIZ TEMMUZ’DA YÜZDE 13 ORANINDA ARTTI

Bu ülkemiz ve sektörümüz adına son derece sevindirici bir gelişme. Bu zor günlerde İDDMİB bünyesindeki sektörlerimizin birçoğunun hızla çalışanlarının güvenliğini ve sağlığını koruyucu tedbirlerini alarak, fabrikalarında üretime ara vermeden devam ettiğini, ihracat yapmak için daha fazla efor göstererek aralıksız çalıştığını gördük. Temmuz ayı itibariyle tüm sektörlerimiz yeni normal düzende ülkemiz geleceği için üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyor. Her sektörden üyelerimiz ile yakın temasta ve iletişim halindeyiz. Üyelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda, ihracat taleplerinin arttığını ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde çoğalan ivme ile ihracatımızın artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sabır, sebat ve yüksek gayretlerimiz meyvelerini verecek, buna yürekten inanıyoruz.

Birlik olarak Ticaret Bakanlığımızın desteği ile düzenlediğimiz, Haziran ve Temmuz ayları içerisinde Mutfak sektörüne yönelik Meksika, Şili, Kolombiya Heyeti kapsamında 178, Metaller sektörüne yönelik Körfez Ülkeleri Heyeti kapsamında 184, yine Metaller sektörüne yönelik Özbekistan-Kazakistan Heyeti kapsamında 330 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdik. Ayrıca Kırgızistan’ın önde gelen firmalarından Frunze ile vip sanal heyetimiz kapsamında 16 Türk firmamızı buluşturduk. Ağustos ayında ise Latin Amerika ülkelerine yönelik olarak Armatür Valf Musluk Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayi sektöründe 22 Türk firmamız, Endüstriyel Mutfak Ekipmanları sektöründe ise 31 firmamızın katılımları ile ikili iş görüşmesi organizasyonlarımızı sürdürmekteyiz. Ekim ayında ise Metaller sektörüne yönelik 14 Türk firmamızın katılımı ile Hindistan, Pakistan, Afganistan Heyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Çok yakında ilan edeceğimiz yeni heyet organizasyonlarımızın hazırlıklarını da sürdürüyoruz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal