Türkiye Cruise Sektöründe, Ben de Varım, Dedi!

Kiralık gemilerle istikrarı yakalayamayan, Türk Criuse Sektörü, lüks gemi yatırımıyla, İtalya ve Yunanistan'a, sektörde ben de varım, dedi!

17.09.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:23) Türkiye Cruise Sektöründe, Ben de Varım, Dedi!

Kruvaziyer otel işletmeciliği sektöründe, İtalya ve Yunanistan’ın Akdeniz’deki hakimiyetine, Türkiye’den Miray International-Miray Cruises ile karşı hamle geldi.

40 MİLYARLIK SEKTÖRDE, TÜRKİYE, BEN DE VARIM, DEDİ

Uzun yıllardır sektörde olan firma, satın aldığı lüks gemiyle ciddi bir yatırım yaptı. Bugüne kadar, kiralık gemilerle sektörde kalıcılık sağlayamayan Türkiye’nin sektörden hak ettiği payı alması için, lüks gemi yatırımına ihtiyaç duyuluyordu.

Küresel cruise sektörü, 40 milyar dolarlık büyüklüğe çıktı. Sektörden aslan payını Akdeniz Çanağından, İtalya ve Yunanistan alıyor. Firmanın, son gemi operasyonun, sektörde artık Türkiye’nin de olduğunu göstermesi anlamında önemli.

 TÜRK YEMEK STANDARTLARIYLA AVANTAJ HEDEFLENİYOR

Firma Yetkilisi Ahmet Yazıcı, bin yolcu kapasiteli, 400 lüks odalı, 164 metrelik geminin Kuşadası’nda beklediğini ve yakında turlara başlayacağını kaydetti. Türkiye çıkışlı turların, Türk servis konseptine uygun olarak ve Türk yemek standartlarıyla dikkat çekmesi hedefleniyor.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA PANDEMİ ÖNLEMLERİ

Pandemide, en güvenilir tatil seçeneği olmasıyla öne çıkan sektörde, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tüm önlemlerin alındığı belirtiliyor. Buna göre, daha önce gemiye alınıp testleri yapılan personel gibi, gemide testleri yapılan misafirlerle birlikte, dışarıyla teması tamamen kesilen gemide, hijyenik ve güvenli bir ortamın tesis edildiği belirtiliyor. Yine yolculuk boyunca, misafirler ve personelin periyodik sağlık durumlarının liman ve gemi yönetimince izlendiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal