Türkiye Çin'e Yeniden Kiraz İhraç Etmeye Başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin ile tarım ürünleri ticareti konusundaki görüşmelerin ilk sonuçlarını almaya başladıklarını belirtti

05.07.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-12:31)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin ile tarım ürünleri ticareti konusundakş görüşmelerin ilk sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, "Uzun zamandır ilk defa Türkiye'den Çin'e 25 ton kiraz geldi. 20 ton Guangzhou’ya, 5 ton da Şanghay’a ulaştı. İnşallah sebze-meyve, balık ürünleri ve süt ürünlerinde arkası gelecek." ifadesinde bulundu.

EXPO 2019 Pekin organizasyonunda Türkiye Milli Günü açılışı için geldiği Pekin'de açıklamalarda bulunan Pekcan, Japonya ve Çin temaslarını yorumladı.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALANACAK  

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroshige Seko ile Davos’ta, Paris’te, OECD toplantılarında ve G-20 Ticaret Bakanları toplantıları esnasında sık sık bir araya geldiklerini belirten Pekcan, bu ülkeyle görüşmelerini yürüttükleri Serbest Ticaret Anlaşması'nı bu sene içerisinde imzalamayı amaçladıklarını bildirdi.

Pekcan, iki tarafın da bu noktada çok istekli olduğunun vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Japonya'nın ticaret hacmi yaklaşık 750 milyar dolar, bunun da 73 milyar doları sadece gıda ve tarım ürünleri ithalatından oluşuyor. Türkiye'nin böyle büyük pazarlara ihtiyacı var. Ama iki tarafın da hassasiyetleri bulunuyor. 'Kendi sanayimizi, sektörlerimizi koruyalım ama ihracatın da önünü açalım' düşüncesiyle görüşmeleri sürdürüyoruz. Biz tarım ürünlerinde biraz daha taviz bekledik, bekliyoruz da... İnşallah bu sene içinde tamamlayacağız. Artık bizim ihracatçılarımızın Kuzey Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Kafkaslar, Avrupa, Rusya’dan çıkıp pergeli genişletme zamanı geldi. Biz Bakanlık olarak her türlü desteğimizle arkalarında olacağız. Onlara açabileceğimiz her kapıyı zorlayacağız."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal