Turkcell, Resmen Varlık Fonu’nda!

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden, Turkcell’in hissedarları, şirketin yönetiminin, Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) geçmesini onayladı.

21.10.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-16:56) Turkcell, Resmen Varlık Fonu’nda!

GSM firması, şirketin kurucu ortaklarının hisselerinin, Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devri için gerekli koşulları da sağlamış oldular.

Şirket sözleşmesinde yapılan, değişikliklerle, 7 olan yönetim kurulu üye sayısı, 9’a çıkarırken, bir kısım TVF hisselerine imtiyaz tanınarak, devir tamamlandı. 

VARLIK FONU'NA DEVRİYLE, ŞİRKETİN DEĞERİ ARTACAK!    

Turkcell Başkanı Bülent Aksu, yüksek katılımla tamamlanan Genel Kurul’un akabinde, öngörülen hisse devriyle, kurumun piyasa değerinin artacağını söyledi.

811 MİLYON TEMMETTÜ VERDİ

Şirket, hissedarları 2019 kârından 811,6 milyon TL, (0.37 lira/hisse) brüt temettü dağıtılmasını kararlaştırdı. TVF, Haziran’da ihtilaflı ortaklık probleminde düğümü çözerek Turkcell’in yönetim hissesini ele geçirmek üzere, hissedarlarla anlaştı.

TURKCELL’İN ORTAKLIK YAPISI

Turkcell’in kurucu ortakları, Çukurova Holding ve Telia hisselerini Varlık Fonu’na sattı. Böylece ortaklık yapısı, iki büyük ortak TVF ve Rus Mikhail Fridman’ın iştiraki LetterOne oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal