Turkcell Hisselerini Fintur'a Satıyor

Türkiye'nin önde gelen mobil şebeke operatörü Turkcell, Çarşamba günü Hollanda merkezli telekomünikasyon şirketi Fintur'da hisselerini sattı.

12.12.2018-14:00 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-13:55) Turkcell Hisselerini Fintur'a Satıyor

Türkiye'nin önde gelen mobil şebeke operatörü Turkcell, Çarşamba günü Hollanda merkezli telekomünikasyon şirketi Fintur'da hisselerini sattı. Hisse satışı, Fintur'un hissedarları iştiraki Kcell'i Kazaktelecom'a devretmeyi kabul etmesinden sonra gerçekleştirildi.
Turkcell yaptığı açıklamada, "Hisselerinin yüzde 41,45'inin Fintur'un diğer hissedarı olan Sonera Holding'e devredilmesiyle ilgili anlaşma 12 Aralık 2018'de imzalandı." dedi. Açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Hisse satışı değerinin yaklaşık 350 milyon € (396.4 milyon $) olması bekleniyor. Kcell'in Kazaktelekom'a devredilmesi ve diğer yasal onayların alınması sonrasında işlemin tamamlanması bekleniyor. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, hisselerin devredilmesini şirketin dijital hizmetler ve güçlü bilanço stratejilerine odaklanması için bir dönüm noktası olarak duyurdu. Terzioğlu, "Döviz kurları ve kapanış tarihinde bilanço pozisyonuna bağlı olarak, bu işlemin Turkcell'e katkısının yaklaşık 850 milyon Türk lirası [yaklaşık 70.864 milyon $] olması bekleniyor." dedi.

Fintur, iştirakleri aracılığıyla Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova'da mobil telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal